Slasno

Tikvica s bijelim mesom za ručak u 20 minuta

Kada je vruće želimo jesti što više sirove hrane ili ako baš moramo kuhati želimo da to traje što kraće. Zato danas imamo jedan vrlo jednostavan recept, za ovo jelo trebati će samo 20 minuta.

Što vam treba:
pileće bijelo mese
tikvice
sos od rajčice
parmezan
mozzarella

Priprema.

Nasjeckajte tikvicu na ploške. Uzmite foliju poslažite desetak ploški, posolite i popaprite te po njima dodajte sos od rajčice i parmezan. Na njih stavite komad bijelog mesa kojeg ste posolili i popaprili. Sve zalite maslinovim uljem. Zamotajte foliju i napravite ih koliko vam treba (za svaku osobu).

Stavite u pećnicu i pecite 15 minuta na 200 stupnjeva uz jedno okretanje kako bi se sokovi raspršili po mesu. Nakon toga razrežite foliju dodajte naribane mozzarelle i zapecite.

Uz to možete skuhati tjesteninu kao prilog na koju ćete istresti sve iz folije miješajući sokove s tijestom.

Facebook komentari

Odgovori