Trend

Tako je to, došla runda na naplatu

lifeX.hr

runda

Kaže se “oteto prokleto”, ali to oni koji otimaju i dok otimaju ne misle tako već uživaju u svojoj moći i ne osvrću se na druge. Ti drugi su za njih nebitni, tek tamo neki obični ljudi bez okusa i mirisa, niža kasta koja služi za iskorištavanje, bezlična masa od koje se samo uzima.

Ali izgleda da se kolo sreće okrenulo. Eto tako nam se i Agrokor nasukao na taj greben “otetog-prokletog”.

Lijepo je bilo biti miljenik političara, GAZDA koji je mogao sve što mu je palo na pamet, dobivati poduzeća za jednu kunu, ne plaćati poreze, rasti otimajući od malih i nezaštićenih, dobivati kredite od HABORA za siću, imati svog ministra koji sređuje zakone, kupovati dvore na prevaru, vozati se jahtama, helikopterima, biti država u državi, ali zamislite samo, sve to ipak nije bilo dovoljno za opstanak. Carstvo se urušilo, puklo k’o lubenica.

Sada su svi u panici. Naši političari posebno. Kako ne bi bili u panici kada su dio istog kruga, devetog kruga pakla pa se boje kako bi sva njihova sranja mogla izaći na vidjelo. Toliko je frka da su odmah pripremili zakon “spasa”. Napisali su ga preko noći. Eto kako se sve može kada gori ispod fine debele guze. A ovršni zakon…koga briga za to, to se ne tiče njihovih života.

No kako to uvijek biva, sve dođe na svoje i pohlepa kojoj se klanjaju na kraju ih proguta, isiše bez milosti, a onda ispljune poput smeća. Kažu da je najgore ono imati pa NE-imati! Jebena situacija zar ne?

Nekako čini mi se da je u Hrvatskoj došlo vrijeme čišćenja. Samoprozvani kraljevi počeli su lagano padati, jedan po jedan. Obruč se sve više stišće i svi će doći na red. Prošao je bal, računi se zaključuju.

Ne bih bila u koži tim našim tajkunima i tajkunčićima koji su se kako vole reći našli u pravo vrijeme na pravom mjestu, na izvoru informacija, zakona na jedan dan, pa su se eto tako ničim izazvani obogatili. Njihovi bankovni računi su podebljani, a nekretnine popisane na djecu, mame, tate, strine, kumove, bližu i daljnju rodbinu.

Tako se tješe i misle kako je sve to legalno i zakonito, ali onog gore ne zanima je li nešto zakonito i legalno, jel netko ima papire, pečate i potpise, on jako dobro zna što je oteto. A da se ne varamo i ti koji su oteli jako dobro znaju da je oteto, pa makar i legalno. Svi mi negdje duboko u sebi kada zastanemo, pa se pogledamo iskreno u oči znamo što je ispravno a što ne.

Dragi moji tajkuni i tajkunčići, lažni kraljevi, raspojasani političari, korumpirani, uhljebljeni, velike i male gazde, svi vi zaprljanih ruku, koji ste hlapljivo uzimali sebi, dok smo mi radili i šutjeli, plaćali poreze, bili blokirani, ovršeni, deložirani, gladni, beznadni i jadni, uplakani na peronima s kojih djeca odlaze u bolji svijet, primorani napustiti ovu zemlju koju ste opustošili i pokrali, vjerujem da više ne spavate dobro u svojim svilenim posteljinama. Taj miris “grebena” koji dolazi ne da vam više duboko udahnuti, lagano vas gušu, ulazi u snove, budi nemire i vi ćete se, prije ili poslije spotaknu o njega i poput Titanika završiti u hladnim, crnim dubinama, zaboravljeni i napušteni.

Čak moram priznati da mi vas je i žao, baš ste tako nekako jadni s tim svojim prodanim dušama, ali što ćete tako je to u životu sve se vraća sve se plaća, ovaj puta stiže vaša runda i ceh kojeg ćete morati platiti sami!

kolumna-danijela-gasparovic

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori