Putopisi

Tajno mjesto napravljeno od školjki

lifeX.hr

Margate-Shell-Grotto-550x367Danas vam predstavljamo jednu zaista nevjerojatnu spilju. Ona nije zanimljiva samo zbog svoje ljepote, nego i zbog toga što do danas nitko nema pojma tko ju je napravio i čemu je služila. Idemo u Englesku u Margateu, Kent gdje je 1835. godine slučajno otkriveno ovo mjesto.

Dobro došli u ambis

Podzemni svijet Meksika

Tada je lokalni mještanin James Newlove slučajno pronašao rupu u koju je spustio svog sina Joshuu. Novonastala rupa slučajno se pojavila dok su kopali ribnjak. Dječak je bio oduševljen s onim što je vidio. Naime, pronašao je podzemnu špilju koja je u cijelosti bila pokrivena mozaicima napravljenim od školjki. Tri godine kasnije špilja od školjki je bila otvorena za javnost.

Do danas se jasno ne zna tko je ovo napravio i s kojim ciljem. Na zidovima je složeno oko oko 4,6 milijuna školjki u različitim mozaicima u kojima svatko vidi neki drugi uzorak, nekom su tamo prikazani razni bogovi i božice, a nekima stabla života, i unatoč mnogim razni teorijama još nitko nije uspio odagnati tajnu Shell špilje.

U drugom svjetskom ratu dio špilje je oštećeni, no ponovno je restauriran i danas su sve školjkice na broju. Više o špilji možete naći na webu http://shellgrotto.co.uk/.

A kada odete u Englesku otputujte na jugoistok i pogledajte kako do doista izgleda. Možda će te i vi otkriti neku svoju teoriju o ovom zanimljivom i nesvakidašnjem mjestu!

Margate-Shell-Grotto2-550x412

Margate-Shell-Grotto3-550x412

Margate-Shell-Grotto4-550x390

Margate-Shell-Grotto5-550x412

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori