Životne spoznaje

Svjetlo na kraju tunela

lifeX.hr

tunel

 Kada su vremena teška, teško je vidjeti svjetlo na kraju tunela.

Mnogi duhovni učitelji otkrivaju da čak i u našim najmračnijim trenucima, postoji način kako probuditi blagoslove.

Prvo moramo imati na umu da Svemir bezgraničan izvor davanja i ljubavi i kao takav ne može učiniti ništa što bi nas povrijedilo. Postoji duhovni zakon koji govori da ne postoji ništa što nam svemir servira, da nije za naše krajnje dobro. S takvom spoznajom lakše nam je uvidjeti da u našim životima ne postoji ništa što se dogodilo ili što bi se moglo dogoditi, da ima loš predznak. Ništa se ne može deklarirati kao “loše”. Možda ono što nam se događa u određenom trenutku nema previše smisla ali ipak sve je isključivo tu zbog naše zaštite ili zbog našeg rasta.

Ponekad smo uzrujani zbog automobila koji ne želi upaliti i kasnimo na posao ali ako pogledamo iz perspektive šire slike možda ćemo se iznenaditi kada shvatimo da nas je svemir želio zaštititi od prometne nezgode. Možemo plakati zbog prekida ljubavne veze ali što ako je upravo to iskustvo bilo potrebno kako bi nas dovelo do naše prave srodne duše?

Čak se nekad dešavaju i prave tragedije kako bi nas osnažile, približile drugim ljudima, ili neki put čak i naučile istinski cijeniti vlastiti život.

Tajna pronalaženja blagoslova u kaosu je ZNATI da čak i kad se nešto čini kaosom, zapravo je blagoslov.

Prolazimo na testu kada imamo stopostotnu sigurnost da se sve događa za naše vlastito dobro. To nije lako, kada si usred oluje pokušaj se prisjetiti da ta ista oluja stvara pročišćeni zrak i zelenije pašnjake.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori