Kultura

Svijet koji je naprosto čaroban

lifeX.hr

Japanska fotografkinja  Miki Asai  je nevjerojatno talentirana makro fotografkinja koji prati mrave i ostale male životinjice  jer oni istražuju minijaturni svijet kamenja, cvijeća i vode, i to uglavnom u vlastitom vrtu .

Sve je počelo kada je dobila svoj prvi makro objektiv i počela snimati ono što se događa i njenom vrtu u svijetu trave, cvjetnih latica, kapljica vode. Tamo je bilo toliko zanimljivih događanja i toliko čarobnih scena da je Miki bila oduševljena i odlučila taj svijet uhvati u trenutku i zabilježiti na fotografijama.

Mike kaže da je za dobru fotografiju najvažnije strpljenje. „Ponekada se ne radi o satima već o danima da se dogodi trenutak koji je veličanstven. Da bi to mogli ostvariti treba vam puno strasti i ljubavi prema onome što radite.“-objašnjava Mike.

Gledajući ove njene čarobne fotografije zaista shvaćamo koliko ljepote ima u jednoj kapljici i kako mi svakodnevno prolazimo pokraj te ljepote bez ikakve želja da je nađemo ili istražimo. Nama je rosa tek pojam vlažnosti i tu prestaje priča.

Možda nas ove fotografije malo razdrmaju, pa da bar ponekada samo na tren zastanemo i pogledamo dolje što to skriva ta mala, čarobna kapljica vode.

A traženje pravog trenutka zanima i fotografe Tim Flachera njegove fotografije su doista trenutak čiste ljepote. Uživajte!

macro-photography-miki-asai-3

macro-photography-miki-asai-5

macro-photography-miki-asai-6

macro-photography-miki-asai-7

macro-photography-miki-asai-8

macro-photography-miki-asai-9

macro-photography-miki-asai-10

macro-photography-miki-asai-12

macro-photography-miki-asai-13

macro-photography-miki-asai-14

macro-photography-miki-asai-15

macro-photography-miki-asai-17

macro-photography-miki-asai-19

 

via: 500px.com/mikichobi

 

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori