Muški svijet

Svijet gdje su nas muškarci doveli

lifeX.hr

Jesu li žene duhovno naprednije od muškaraca? Evo što OSHO misli o tome.

Svakako jesu. Žene puno više žive ljubav, za razliku od muškaraca koji žive po razumu i logici. Žene vodi srce i emocije. Put srca je lijep ali i opasan za razliku od puta uma koji je običan ali siguran.Muškarci su izabrali ovaj sigurniji put, ni biraju prečac, dok žene biraju teži put i nije ih strah. Oni idu za ljepotom srca koliko god da je opasniji.

Kako ovim svijetom još uvijek vladaju muškarci koji su izgradili svoj hladni razumski svijet, pun ega i moći, žena u ovom svijetu neizmjerno trpi.

Ona nije bila u mogućnosti uklopiti se u takvo društvo koje je muškarac stvorio. Takvo društvo ne dozvoljava stvaranje srcem. U ovako stvorenom svijetu kojeg je kreirao muškarac nema mjesta za srce. Muškarci svakako moraju naučiti kako početi slušati srce, jer ako sve ostane kako je do sada, ako i dalje slijede samo razum, to je put koji cijelo čovječanstvo vodi prema globalnom samoubojstvo. Ovakav način života nije u skladu s prirodom, iskonom života. Razum je dao strojeve ali je uništio pravi smisao čovječanstva. Malo više srca potrebno je svemu. Svijet treba vratiti u balans!

Duboko u nama, naša prava istina je puno bliža srcu nego razumu. Ako razmišljamo izvana, onda je um prečac, a srce duži i teži put, ali ako idemo iznutra cijela stvar se pretvara u suprotnost. Srce postaje prečac, a um najduži i najopasniji put. Ali mi to izvana ne vidimo, a razum živi samo za izvana. A mi moramo stvarati iz nas, sve drugo je lažni privid.

Zato ovom svijetu treba ljubavi, treba ženske energije da ga spasimo.

Čitajući ovo sve više shvaćamo gdje smo se doveli. Pogledajte svijet oko sebe. Strah je zavladao gdje god se okrenete. Više nije sigurno otići niti na kavu u centar grada. Definitivno je Osho savršeno predvidio kuda vodi taj život razuma, u globalno samoubojstvo. Čini se da smo ušli u tu eru. Ukoliko ne vratimo svijet u balans, ako ljubav ne postane nit vodilja, svijet će se urušiti.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori