Putopisi

Što Vam nudi Tunis

lifeX.hr

 

 Mnoge naše agencije nude super jeftine aranžmane za razne destinacije u Tunisu, oglašavale su se cijene za čak 1990,00 kn za 8 dana. Nas je to jako zagolicalo po smo odlučili otputovati i provjeriti što se sve to tamo nudi.

Kada dođete u bilo koju agenciju početna cijena od 1990,00 kuna popne se na 3250,00 km jer morate doplatiti takse, pa hotel malo poskupi cijene, pa doplatite još i zdravstveno i tek onda dobijete konačnu cifru za hotel sa 4 zvjezdice all inclusive. Po preporuci agencije otišli smo u hotel El Mouradi club Kantaoui koji se nalazi par km od grada Sousse.

Sam start našeg malog puta počeo je s zakašnjenjem od 2 sata koliko smo čekali da se charter avion pojavi iz Tunisa i pokupi nas nazad u Tunis. Doznali smo da se ovo vrlo često događa pa se za put naoružajte strpljenjem. Svih 170 hrvata spremni za tuniške pustolovine bili su  „zatočeni“ na našem doista mizernom i jadnom aerodromu dva sata bauljajući po free shopu ili čitajući žutu hrvatsku štampu punu vrućih umotvorina naših selebova.

Kada smo konačno sjeli u taj dugoočekivani avion sve je izgledalo puno lakše, piće, klopa, kava i već smo bili iznad Afrike spremni na spuštanje. Vjerovali ili ne Zagreb je od Soussa udaljen samo 1170 km zračne linije, koje preletite za 1 i 45 min. Prava sitnica za ulazak u posve novi arapski svijet.

Na dolasku na novi i lijepi aerodrom ( naša mala procjena da je 800 puta bolji od našeg)  dočekali su nas ljudi iz agencije i uputili u svoje autobuse koji su vozili u sve hotele od Hammameta, Mahdia do Soussea.  Na naše veliko oduševljenje naš hotel je bio udaljen samo 35 minuta od aerodroma, tako da smo vrlo brzo mogli krenuti u tunišku avanturu.

Kada smo došli u hotel, na naše veliko iznenađenje veseli i nasmijani recepcioneri su znali mnogo hrvatskih riječi, nabrajali su naše gradove, spominjali Dinamo i Hajduk, rukometaše na olimpijadi i mnogo toga pa je odmah nastalo opće među-kontinentalno oduševljenje svih prisutnih. Tu su nam na ruku stavili narukvicu koju morate stalno nositi sa sobom jer na osnovu nje možete koristiti sve blagodati koje imate kao all inclusive gosti.

Hotel je doista velik, ima 3 vanjska bazena, puno parkova, predivne depadanse i primamljivu pješčanu obalu. Sobe nisu nešto posebno, osim što su velike i klimatizirane, imaju lijepe balkone, TV sa dosta programa, mali hladnjak, ali  imaju i čudni miris ali se na njega brzo naviknete   😆 . Znamo da su neki tražili druge sobe ako im nešto nije valajlo i dobili su ih, bez problema. Mi nismo cjepidlačili pa smo ostalu u svojoj.

Naš prvi dojam je bio vrlo zadovoljavajući.

Nastavlja se……!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori