Trend

Što trebate napraviti s kosom nakon povratka s mora

lifeX.hr

Stigli ste s mora? I sada kada se vidite u ogledalo zaključujete da nešto trebate napraviti s kosom. Ako ju na plaži niste zaštitili i mazali prirodnim uljima vjerojatno je sunce i sol ostavilo neželjene tragove.

Znate li da smeđokosi na glavi imaju 100.000 vlasi, plavokosi 145.000 vlasi, a crnokosi 110.000 vlasi dok riđokosi samo 86.000.

Vrijeme je da ju dobro nahranite i poklonite dodatnu njegu. Prvu pomoć možete pronaći u svojoj kuhinji. Treba vam banana, avokado, med i kokosov maslac i/ili maslinovo ulje. Ova maska je prava hranjiva bomba koje će nahraniti i regenerirati oštećene vlasi.

Banana sadrži  fosfor, mangan, magnezija, kalija, vitamin A, B6, folnu kiselinu i vitamin C. Avokada uz vitamine i minerale (K, C, E vitamini, niacin, riboflavin, pantotenska kiselina, i  bakar, kalij, magnezij) a sadrži i masne kiseline.

Kako ćete napraviti masku?

Količina ovisi imate li dugu ili kratku kosu pa si sami prilagodite. Za srednju dužinu kose dovoljno je uzeti pola banane, trećinu avokada i žlicu meda.

Bananu i avokado izgnječite, dodajte med i žlicu maslinovog i kokosovog ulja. Sve pomješajte  i nanesite na kosu.

Svaki 15 minuta s naših glava istpadne jedna vlas.

Mali savjete kako iskoristiti najbolje od maske

  • Uvijek nanesite masku na šamponiranu kosu. Nanesite masku za kosu na čistu kosu jer je čista kosa bolje pripremljena za apsorpciju hranjivih tvari.
  • Razdvojite kosu u odjeljke i primijenite masku od korijena do vrhova.
  • Kada ste gotovi dignite kosu i zamorajte u punđu te stavite kapu za tuširanje i sve zamotajte toplim ručnikom za bolju penetraciju hranjivih sastojaka u vlas kose.
  • Dok držite masku opustite se, pustite lijepu glazbu i odmorite. Ovu masku možete nanijeti i na lice. Uživajte tako 15-20 minuta.
  • Nakon toga operite kosu hladnom ili mlakom vodom.
  • Kosu nikada ne trljajte ručnikom, samo ju umotajte u njega da upije vlagu.

Kako bi poboljšali rast i smanjili ispadanje kose možete koristiti i odličan prirodan serum Acidosalus serum za kosu koji potiče rast i jača korijen nove kose.  Sadrži jedinstvene proteine sirutke koji će ispuniti vlas i zagladiti kutikulu. Uz to tu su i ekstrakti koprive i ružmarina koji su najbolji za rast kose. Ulje crnog papra će pojačati cirkulaciju u tjemenu i tako osigurati bolju prokrvljenost, a ulje limuna će očistiti vlasište i omogućiti bolju apsorpciju.

Ovaj serum dodajte na kosu prije sušenja. Serum umasirajte u vlasište, a zatim osušite kosu.

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori