Hoteli/restorani

Što kažete na restoran bez osoblja?

lifeX.hr

italija

Talijani su vrlo kreativan narod i uvijek imaju neku posebnu ideje. Jeste li ikada čuli za restoran u kojem nema nikoga već si sami uzimate sve što vam treba i ostavljate napojnicu koliku želite.

Upravo tako nešto postoji u Italiji. Dođete li u Osteria senz’Oste  na stolu ćete pronaći poruku: “Poslužite se i uživajte u degustaciji”. Nitko neće doći uzeti vašu narudžbu, niti vas išta pitati. Seoska kuća iz  19. stoljeća među vinogradima na brdu Cartizze, Veneto, u blizini Santo Stefano u Valdobbiadene  ima otvorena vrata za svakog gosta koji tu može naći  domaće nareske, sireve, vina,  kruh i tradicionalne slastice koje je domaćin ostavio u ovo svom nekonvencionalnom restoranu, ali njega nećete naći tu  čak i kada ste gotovi. On je postavio vrlo skromne cijene, a sve što morate učiniti je ostaviti novac u kutiji i ugasiti svjetla.

14 osoba može uživati u jelu u ovom rustikalnom mjestu s kojega pogled mami na doline i brežuljke prepune vinove loze.

I vi možete ostaviti poruku svom nevidljivom domaćinu na velikom knjigu gostiju.  “Hvala ti, Bože, za ljepotu ovog prekrasnog pogleda koji očarava dušu i daje mir u srcu”, napisao je netko.

Eto, tako nešto može postojati u našem susjedstvu. Eh, kako bi to bilo kod nas teško je zamisliti ili bolje rečeno nezamislivo je, ne zbog stranih turista već zbog nas samih. Prije ili poslije bi se pojavila neka faca koja bi od ovog mjesta napravila pustoš! Što ćeš to nam je u krvi.

osteria-senza-oste-17

osteria-senza-oste-01

osteria-senza-oste-12

osteria-senza-oste-07

osteria-senza-oste-06

osteria-senza-oste-02

više na: http://www.italianways.com/osteria-senzoste-serve-yourselves/

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori