Moda

Svašta još stignete sašiti za ovo ljeto

Svi znamo da nam je jednostavnije otići u trgovinu i kupiti nešto nego dati se u avanturu stvaranja. No ukoliko ste imalo kreativni i inovativni zašto ne bi sami nešto napravili? Ako baš ne želite sami šivati još uvijek ima dobrih švelja koja će ispuniti vaše ideje.

Inspiraciju možete naći u bilo kojem modnom časopisu, a danas bez problema možete naći veliki izbor modnih tkanina koje će zadovoljiti svačiji ukus.

Malo samo zavirili u Pamigo u Ilici 510 da vidimo što ima i koje su to hit ljetne tkanine.

Pamučne tkanine u svim varijantama neizostavni su dio ljetnog asortimana. Pamučna vlakna još uvijek su na tronu,. Od makoa i  žerseja mogu se vrlo lako napraviti udobne haljine koje će biti odličan izbor za ljetne vrućine. a što se tiče dizajne ove godine su svi poludjeli za prugicama kao i kariranim motivima u svim varijantama i bojama

U trendu su i popelini od koji se rade voluminozne košulje, tunike ili haljine sa nesvakidašnjim krojevima i sa puno volana.

Štikani pamučni batist će biti savršen za prozračne ljetne haljine i tunike golih ramena i odlično se sljubljuje s makrame čipkom. Dovoljno je čipke samo malo negdje umetnuti da dojam bude senzacionalan.

Ako ste ljubitelji boho stila za vas će biti zanimljivi viskoze cvjetnih uzoraka koje se odlično mogu kombinirati sa čipkom ili ostalim viskozama različitog printa. Slobodno se usudite nositi šareno.

Ukoliko volite nešto doista posebno na vas čekaju vrhunska satenska vlakna digitalnog printa, zadivljivih dezena i boja.

Danas je tehnologija toliko napredovala da i poliesterske tkanine dozvoljavaju tijelu da diše. Takavi su i muslini sa silk efektom, lagani, podatni i prozračni, odličan izbor za kaftane za plažu ili lepršave bluze.

Za stari damski štih i široke haljine koje trebaju imati volumen  pronašli smo printani taft. Ovakve haljine ili suknje asociraju na ona stara vremena gdje su žene bile prave dame, ženstvene i dostojanstvene. Takav jedan komad odječe bi svaka od nas trebala imati u ormaru.

Doista ima svega, izbor je i više nego zadovoljavajući, a sada je na vama da to iskoristite i budete posebne.

Bilo kako bilo uživajte u ljetu i ako imate vremena upišite neku ljetnu školu šivanja.

 

Facebook komentari

  • Podijeli ovaj post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Komentari dozvoljeni

— obavezno *

— obavezno *