Hoteli/restorani

Želite li imati dug i sretan život, spavajte ovdje

lifeX.hr

tianzihotel

Kinezi imaju dara za oduševiti širokoliko pučanstvo. Pogledajte samo kakav hotel imaju. Izgleda poput igračke, a nije to je zaista hotel zvan Tianzi, a nalazi se u Yanjiao, u kineskoj pokrajni Hebei.

Svi gosti ovog hotela mogu računati na sretan boravak jer ih čuvaju Fu, Lu i Shou. Njihova imena možemo prevesti kao “sreća”, “prosperitet” i “dugovječnost”, a u Kini su to tri atributa dobrog života. Oni pak predstavljaju tri važne zvijezde, za koje se kaže da utjelovljuju ove atribute.

Pa tko onda ne bi htio provesti noć u ovom hotelu  i ući kroz vrata u desnu nogu  veselog Shou-a  koji se smiješi u svoju bijelu bradu i drži u ruci breskvu što je također simbol dugog života. U toj breskvi je i jedna od hotelskih soba.

Možda bi mogli napraviti jedan sličan hotel ali umjesto Fu, Lu i Shou možemo imati Šimu, Franu i Antu, tri dalmatinska „galeba“ u mornarskim majicama, koji mogu predstavljati atribut seksualne moći. E kada bi svijetom pronijeli takvu priču turizam bi nam ubrzo procvjetao i donio u proračun po koju šoldu, al prvo nam Slovenci moraju pustiti turiste preko granice…a tu nam ne pomažu ni Fu ni Lu ni Shou…a teško i neki drugi sveci.

tianzi

 

via: weirdasianews.com

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori