Hoteli/restorani

Spavati nad provalijom

lifeX.hr

 Talijanski arhitekti iz studija LEAP factory osmislili su posebne module za ekstremne uvijete kakve vladaju u Alpama, a namijenjen je za utočište i topli dom svim onim zaljubljenicima u planine i planinarenje. Ovi cjevasti moduli u sebi imaju sve potrebno za jedno pravo uživanje, dnevni boravak s integriranom kuhinjom i stolom, krevete na kat, ormare, kompjutor sa detaljnim informacijama o vremenu i klima, a nudi i čaroban pogled s ogromnog prozora. Možda u prvi mah izgleda pomalo zastrašujuće jer ovaj modul kao da prkosi gravitaciji i visi iznad ponora, ali ugođaj je vrhunski.     

Ekipa arhitekata kažu kako je ovo prvo alpsko utočište najnovije generacije koji pruža optimalnu kombinaciju udobnosti, sigurnosti i poštivanja okoliša. Prvi je instaliran krajem prošle godine na ledenjaku Freboudze  ispred spektakularne litice Grandes Jorasses  i sada je spreman za korištenje.

Ovaj Gervasutti kako zovu modul je naručen od strane ACI Torino Alpine kluba.

Ako vas put nanese na do vrhova Mont Blanca sada ste sigurni da postoji utočište i topli dom. Za sve nas ostale kojima neće pasti na pamet penjati se takvim bespućima ostaje uživati u slikama!

via: leapfactory.it

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori