Produkt

Možete kupiti kuhinju s robotom koji kuha umjesto vas

lifeX.hr

robort kitchen

Nije lako biti žena, pred nama je toliko toga, na poslu ludnica, a onda još doma spremaj, kuhaj, uređuj, peci kolače…! Ali drage dama, tome je došao kraj, tehnika bi nam mogla pomoći i zamijeniti nas barem u kuhinji. Ja to odmah potpisujem jer nisam od onih koja uživa u kuhanju pa bi vrlo rado prepustila to nekom drugom.

A taj netko drugi je zapravo robot.

Tvrtka Moley stvorila je  prvi svjetski robot koji kuha. Zapravo ako zamišljate robota poput slavnih droida Si3pio ili Artu Dritu, onda vas moramo razočarati jer ovdje se radi o posebno dizajniranoj kuhinji koja ima dvije ruke, ali te dvije ruke su pravo čudo.

Prototip kuhinje s robotom već je odnio mnoge nagrade i nakon jednogodišnjeg razvoja proizvoda koji se stvarao u grupi koju čine Shadow Robotics, Yachtline, DYSEGNO, Sebastian Conran i Stanford University  uspjeli su zapanjiti javnost. Napravili su par potpuno artikuliranih robotskih ruku koji kada izaberete željeni recept reproduciraju kompletnu funkciju ljudskih ruku s istom brzinom i osjetljivosti pokreta.

Vještine kuhanja Master Chefa Tima Andersoan, dobitnika BBC Master Chef naslova snimljene su na sustav – svaki pokret, svaku nijansu, baš sve i to su prenijeli na dvije robotske ruke. Dakle jela koja robot napravi su slasna i ukusna baš kao što ih radi Tim.

Ova integrirana kuhinja sadrži robotske ruke, pećnicu, ploču za kuhanje i touchscreen uređaj preko kojeg se biraju recepti iz ponude, a pokrenuti robota može se i daljinskim putem preko telefona.

Možete li zamisliti, izaberete neki od hrpe recepata koji se nude i samo pošaljete svom robotu dok ste vi još u gradu. Kada stignete doma, vaš ručak vas čeka. Kakva ljepota, gotovo nezamislivo. Vi se samo trebate pobrinuti da vaš robot ima sve namirnice, a kako je krenulo vjerojatno uskoro ni o tome nećemo trebati brinuti. Sve što ćemo morati raditi samo je dotaknuti ekrane mobitela i slati naredbe!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori