Ideje

Skureni namještaj pravi hit

lifeX.hr

1

 

Tko bi ikada pomislio da drveni spaljeni namještaj može izgledati super. 

Evo konačno lijepo vijesti iz Ukrajne. Naime ukrajinski dizajner Yaroslav Galant otkrio da se pougljenjeni namještaj može koristiti u različitim interijerima s naglašenim estetskim efektima . Njegova ” Born 2B Burn” kolekcija može se savršeno uklopiti  s različitim dizajnerskim konceptima od klasičnih do suvremenih i eklektičnih interijera.

Dizajner ima svoja tajne kako dobije ovakav ugljeni efekt, a da je namještaj ipak upotrebljiv. Namještaj prvo skuri na temperaturi od 1000 celzijusa. Vrlo kratko pod utjecajem visoke temperature samo površina namještaja ostaje karbonizirana dok je drvena jezgra netaknuta.

Kada se drvo ohladi, Yaroslav ga impregnira posebnom epioftonol smjesom koju je sam dizajner i patentirao. U završnoj fazi sve površine prelakira i takav namještaj ja spreman za uporabu.

Moramo priznati da izgleda zanimljivo, i bojom i teksturom. Ako vam se ovo sviđa, molim vas ne pokušavajte isto raditi doma da ne bi izazvali požar neslućenih razmjera, pa da vas više nikakva epioftonolna smjesa ne može spasiti.

fotke s facebook.com/yaroslav.galant/

8

3

4

5

6

9

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori