Zdravlje

Skok, skok i nema celulita

lifeX.hr
flickr.com

Dosadila su vam teretane, zumba-mumba  plesanje, naporne asane, pilatesi, trčanje po kvartu , boks ili tai chi, a da li ste razmislili da kupite trampolin.

Postoji mnogo razloga zašto bi to učinili. Skakutanjem na trampolinu otkloniti ćete toksine iz tijela tako da ih jednostavno istisnete van. Naše tijelo ima oko 60 bilijuna stanica, i zamislite samo koliko je tu toksina u izmjeni tvari, a pogotovo kada znamo što sve jedemo i pijemo.  Kad mirujemo, toksini se zadržavaju u organizmu jer limfa nije poput krvi i nema cirkulaciju. U aktivnom tijelu rad stanica se mijenja i kroz staničnu membranu događa se i do 10 puta brža izmjena tvari!

Limfni sustav predstavlja veliku mrežu u našem tijelu koja donosu hranjive tvari i odnosi toksine iz tkiva. Limfni sustav se oslanja na vanjski pritisak da izbaci sve to kroz ventile jer ne postoji vlastiti crpni mehanizam. Kada odskočimo limfni sustav aktivno radi na izpumpavanju svojih toksina iz tijela. Kako skačemo mijenja se jačina gravitacijske sile koja utječe na tlak u stanicama. Kada je gravitacijska sila najveća pritišće stanice i one otpuštaju toksine van, a kada smo u skoku mijenja se tlak i sada nutrijenti iz limfe idu u stanicu.

Skakanje na trampolinu povećava i gustoću kostiju. Istraživanja su pokazala da osobe koja vježbaju petnaestak minuta najmanje tri puta tjedno  imaju „bolje“ kosti od onih koji vježbaju manje. Dakle protiv osteoporoze samo treba skakati!

Skakutanje na trampolinu također snižavaju rizik od kardiovaskularnih bolesti, a razvija i dobru motoriku jer dok se skače zbog promijene gravitacije mozak funkcionira bilateralno odgovarajući na stalne promijene sile.

Dakle, da rezimiramo, treba vježbati samo tri puta tjedno po 15 minuta, otopiti ćete celulit, poboljšati kosti, ojačati srce, koža i kosa će vam zasjati, ne košta ama baš ništa, ne morati ići baš nikuda, iziskuje malo vremena  i potpuno je jednostavno.

Zar trebate dodatnog uvjeravanja da je trampolin genijalno rješenje za vas!!

Pa sretno skakanje!!!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori