Kultura

Sjene koje plešu

lifeX.hr

light-sculptures-550x461 (1)

 

Nizozemski umjetnik Diet Wiegman  proveo je posljednjih 50 godina pažljivo birajući i slažući  komade smeća i otpada metala za stvaranje nevjerojatnih skulptura koje stvaraju još nevjerojatne sjene.

Naizgled gomila smeća složena bez reda i pravila, kako izgledaju njegove skulpture ako ih promatrate same za sebe, no kada na scenu dozovete svjetlo i te skulpture stavite u snop fotona,  na zidu se pojave posve drugačije i neočekivane slike koje vam samo mogu izmamiti uzdah.  A još kada svjetlo polako pomičete, tada sjene ožive i krenu plesati po zidu.

Pogledeajte: Otpad, sjene i autoportret

Ljudski um je doista domišljat. Diet svojim umjetničkim radom ne samo da stvara osebujan doživljaj, već njegov rad ima i dublje poruke koje se tiču samog života. Kao što možete zaključiti, ni u životu nije sve baš onako, kako izgleda na prvi pogled. Kao što obično smeće na zidu izgleda poput savršeno isklesanog Davida, služeći se ovim primjerom mogli bi se zapitati, možda i naši problemi kada ih pogledamo kroz drugačiju prizmu  ne izgledaju tako zlokobno i teško poput ovog smeća, možda su oni zapravo blagoslov koji će nas odvesti na pravi put.

Ne preostaje nam ništa drugo nego upaliti svjetlo i još jednom baciti pogled na problem kojeg imamo, tko zna što ćemo vidjeti!

light-sculptures2-550x412

light-sculptures3-550x685

light-sculptures4-550x733

light-sculptures5-550x550

light-sculptures6-550x603

via: dietwiegman.tumblr.com

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori