Trend

Sjajna vijest, jedite čokoladu i mršavite!

lifeX.hr

cokol

 

Svi oni ljubitelji prave čokolade (ne mliječne) sada mogu uživati u ovoj deliciji bez straha da će se udebljati, čak naprotiv s čokoladom će te mršaviti. Prava istina i dokazana!

Istraživači sa Sveučilišta u Granadi napravili su sveobuhvatnu studiju koju financira Europska unija  i koja otkriva dokaze da konzumacija čokolade zapravo smanjuje indeks tjelesne mase, pogotovo masti  u području abdomena , bez obzira na tjelesnu aktivnost ili prehranu. Ovo otkriće pomoći će stručnjacima shvatiti da postoje važniji aspekti hrane od kalorijske vrijednosti. Specifični flavanoidi, kao katehini igraju važnu ulogu u interakciji s ljudskim tijelom.

 U sveobuhvatnoj čokoladnoj studiji, znanstvenici su ispitali 1.458 europskih adolescenata u dobi između 12 i 17 godina. Bilježili su index mase tijela prije i nakon  i postotak masnog tkiva na mnogim mjestima u tijelima adolescenata . Rezultati su bili vrlo slični, čak i nakon što su u obzir uzeli činjenice  poput dobi , spolnog sazrijevanja, energetskog unosa i vježbanja.

Studija objavljena u časopisu Nutrition , sugerira da biološki utjecaj hrane ne smije ocjenjivati ​​samo u smislu kalorija. Autori studije zaključuju  da u umjerenim količinama čokolada je odlična za naše debeljuškaste trbuhe. Ova studija nije prva takve vrste. U SAD-u, na Sveučilištu u Kalifornij,i  došli su do sličnog rezultata.

Čokolada sadrži flavanoide,  posebno katehin, koji imaju jak utjecaj na proizvodnju ljudskog hormona kortizola i inzulina u organizmu. Isti takav  katehin u zelenom čaju pomaže ljudima mršaviti. U Japanu su napravili studiju u kojoj su dokazali učinak katehina  na smanjenje tjelesne mase. Dakle sada je s više strana potvrđeno da uz čokoladu mršavimo.

Eto kakva lijepa novost,  ako želite ravan trbuh treba vam čokolada. Mnogi od nas su cijelog života čekali čuti ovako nešto!  Pa u slast, idemo malo mršaviti 🙂

via: naturalnews.com

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori