Slasno

Sirovi cheesecake s malinama i limunom

I zdravi kolači mogu biti jako ukusni! Ako ne vjerujete onda svakako isprobajte sirovu, vegansku varijantu cheesecake torte s malinama i limunom!

Sastojci

Podloga

  • 1/2 šalice odkoštenih datulja
  • 2 šalice oraha ili badema
  • prstohvat soli

Nadjev

  • 2 šalice indijskih oraščića
  • 3/4 šalice limunovog soka
  • 2 žličice arome vanilije
  • 1/3 šoljice kokosovog ulja
  • 1/2 šalice agavinog sirupa
  • prstohvat himalajske soli
  • 1 šalica svježih malina

Priprema

Indijske oraščiće prelijte vodom i ostavite da se namaču preko noći (prije korištenja ih ocijedite).

Datulje grubo izmiksajte u blenderu pa dodajte sol te orahe ili bademe. Nastavite miksati tako da smjesa bude zrnata, ali ne kremasta pa ju rukama utisnite na dno manjeg kalupa za torte (18-20 cm).

Kokosvo ulje i agavin sirup kratko zagrijte na laganoj vatri, tako da se otope.

U blender dodajte sve navedene sastojke za nadjev osim malina pa miksajte dok ne dobijete gustu i glatku smjesu.

Veći dio smjese, oko 2/3 izlijte preko podloge od datulja pa lijepo poravnajte špatulom.

U ostatak smjese ubacite maline pa dobro izmiksajte tako da dobijete lijepu smjesu svijetlo ružičaste boje. Ukoliko koristite zamrznute maline prije pripreme torte svakako ih odledite i ocijedite.

Smjesu s malinama prelijte preko svijetle smjese, lijepo poravnajte pa spremite tortu u zamrzivač na nekoliko sati da se ne stegne.

Tortu izvadite iz zamrzivača pola sata prije posluživanja.

Kako biste tortu lakše rezali, oštar nož kratko uronite u kipuću vidu, a zatim ga dobro osušite!

slatki.svijet.com

Facebook komentari

  • Podijeli ovaj post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Komentari dozvoljeni

— obavezno *

— obavezno *