Svijet

Seksi hram u Indiji

lifeX.hr

Khajuraho hramovi, smješteni u srcu srednje Indije, u državi Madhya Pradesh, Khajuraho je fascinantno mjesto, jedinstveni dar ljubavi na svijetu, čije skulpture bez ikakvog srama pokazuju eksplicitni seks, orgije, mastrubaciju pa čak i bestijalnosti. Vjerojatno zbog toga ovo je jedno od najboljih turističkih mjesta u Indiji, a hram je postao u baština UNESCO-a.

 Khajuraho hramovi su izgrađena između 950 i 1050 za vrijeme vladavine Chandel carstva. Ime Khajuraho  potječe iz Khajur stabla (stablo palme), koja se mogu naći u izobilju na tom području. Ti hramovi smatraju “vrhunac” indijske arhitekture u tom razdoblju.

Prvobitno je bilo 85 hramova, od kojih je ostalo još samo 22. Nakon propadanja Chandela carstva, ovi veličanstveni hramovi ležali su zanemareni i ostavljeni na udaru prirode. 1838. Kapetan britanske vojske TS Burt, koji je radio u Kalkuti, došao do informacije koja ga je dovela do ponovnog otkrića ovih hramova.

Hramovi su podijeljeni u tri kompleksa, od kojih je zapadni hram najveći i najpoznatiji s 31 m visokih spiralnim vrhom.

Postoji i legenda koja kaže da je bog Mjesec zaveo predivnu kćerku Hemavati jednog od indijskih svećenika dok se kupala u rijeci Rati jedne večeri. Hemavati je ostala trudna i rodila sina Chandravarman. Maltretirani od strane društva,  majka i sin potražili su utočište u gustoj šumi u središnjoj Indiji. Dječak je odrastao i postao osnivač velike Chandela dinastije. Jednom mu se u snu pokazala majka koja ga je preklinjala da napravi ove hramove koji će razotkriti ljudsku strast, i na taj način dovesti do preobraženja praznih ljudskih života vođenih samo materijalnim željama.

U samim hramovima sve je posvećeno božanstvima i nema nikakve veza sa seksom, pa mnogi antropolozi tvrde da ove skulpture pokazuju ljudima da mogu spoznati Boga samo ako za sobom ostave sve niske strasti i prizemne požude.

Što god nam ti hramovi govorili, sexa ima na pretek, a vi sami odlučite koja vam se poruka sviđa!!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori