Šareno

ŠEST SLABO POZNATIH ČINJENICA O BOTOXU KOJE ĆE VAS IZNENADITI

lifeX.hr

blog-botox-2-450x222

Kažu da ljepota boli. U slučaju Botoxa, bol je neznatna i prolazna, a nakon nje slijedi potpuno opuštanje mišića. Svake godine stotine tisuća žena i muškaraca u svijetu posjećuje klinike i podvrgavaju se ovom tretmanu iglom u svrhu postizanja glatke kože bez bora. Zapravo, u posljednjih deset godina prodaja Botoxa premašila je iznos od milijardu dolara.

Već smo pokrili osnove o Botoxu u prethodnom postu, ali o ovom raširenom postupku još uvijek postoji dosta stvari koje iznenađuju. Jeste li znali da Botox ima prilično interesantnu povijest, može pomoći kod problema s depresijom, ali i problema znojenja ispod pazuha? Nastavite čitati kako biste saznali više.

OTKRIVEN JE KROZ TROVANJE HRANOM

Ukoliko niste znali, Botox je zapravo ime branda za posebnu vrstu neurotoksina znanog kao botulinum toxin. A kako je točno otkriven ovaj neurotoksin? Daleke 1820. godine, stanoviti Dr. Justinus Kerner pokušavao je ustanoviti zašto je jedna pošiljka krvavica otrovala nekoliko desetaka Nijemaca. Ispostavilo se da je u njima postojao toksin koji je uzrokovao trovanje. Dr. Kerner je svoje otkriće nazvao “botulizam”, od latinske riječi botulus, što znači “kobasica”, a ostalo je povijest. Interesantno, zar ne?

ZAMALO JE KORIŠTEN U 2. SVJETSKOM RATU

Većina nas misli da se Botox koristi isključivo u estetske svrhe, no on ima prilično tamnu prošlost. Na početku 2. svjetskog rata, Amerikanci su počeli istraživati korištenje bioloških oružja uključujući, da, pogodili ste – botulinum toxin. Sudeći po članku objavljenom 2011. godine u International Journal of Dermatology pod nazivom „Botulinum toxin historical aspects: from food poisoning to pharmaceutical”, Dr. Daisy Kopera), jedan je plan uključivao kineske prostitutke koje su trebale podvaliti malene tabletice botulinum toksina u hranu i piće visokorangiranih japanskih časnika. Tabletice su proizvedene, no plan nikada nije proveden, što smatramo da je bila jako dobra odluka.

BOTOX SE KORISTI KOD PREKOMJERNOG ZNOJENJA

Ukoliko se prekomjerno znojite, postoji rješenje – Botox! Tako je, možete se podvrgnuti tretmanu Botoxa koji se ubrizgava ispod kože, ravno u žlijezde znojnice, kako bi privremeno blokirao kemijske signale iz živaca koji stimuliraju te žlijezde. Rezultati traju čak 7 ili 8 mjeseci.

BOTOX MOŽE POMOĆI KOD KRONIČNE DEPRESIJE

Evo jedne lude činjenice o Botoxu – rana testiranja ovog proizvoda pokazala su da injekcije Botoxa mogu pomoći kod depresije! Zašto? Naše su emocije povezane s facijalnim mišićima i ekspresijama lica, stoga opuštanje mišića lica onemogućuje ovu vezu. U studiji objavljenoj u Journal of Psychiatric Research, znanstvenik M. Axel Wollmer piše kako vjeruje da Botox “onemogućuje vezu između facijalne muskulature i mozga, što je povezano s razvojem i održavanjem negativnih emocija”.

POMAŽE KOD KRONIČNIH OBOLJENJA

Kada ubrizgamo Botox u određeni mišić, on blokira signale koji uzrokuju nepotrebno stezanje mišića, a koje uzrokuje kroničnu bol. Jedna studija iz 2012. godine pokazala je da injekcije Botoxa značajno umanjuju bol i sveopću kvalitetu života osobama koje pate od kroničnih bolova u vratu.

Ako želite znati kako iskoristiti botox i poljepšati se kliknite na: dr-ritz.com

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori