Šareno

Selo od boca

lifeX.hr

Možda ste čuli za selo Grandma Prisbrey koje se nalazi u Kaliforniji u Simi Valley. Ovo selo u cjelosti je izrađeno od staklenih boca i cementa. Tressa Prisbery  (1896-1988), poznata kao „Grandma“ počela je graditi ovo sele davne 1955. u dobi od 62 godine. Za izgradnju 33 razna objekta trebalo je skupiti više od milijun boca. Njezina prva kućica bila je mjesto gdje je izložena njena kolekcija od 10.000 raznih olovaka koje je skupljala za vrijeme svog života. Kako je Tressa izgubila šestero djece (samo je jedno dijete ostalo živo) bila je i strastveni kolekcionar lutaka i ostalih igračaka, koje su također izložene u jesnoj od staklenih kućica.

Osim staklenih boca Baka je kupila i ostale komade otpada, fluorescentne cijevi, televizore, auto svjetla i mnoge druge stvari spretno je ugrađivala u selo stvarajući razne skulpture. Selo je uvelike bilo izgrađeno do 1961. godine. Devet godina nakon toga bake se vratila u selo i živjela u prikolicu uz selo gdje ga je nastavljala uređivati.

Selo je gotovo srušeno 1980-ih, a potres iz 1994 je učinio dodatnu štetu. Danas oformljen odbor za Bottle Vilage koji radi na popravku sela, a ono je dobilo i međunarodnu podršku, pa se možda skupe sredstva i selu vrati nekadašnji  sjaj starih staklenih boca.

via: agilitynut.com

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori