Životne spoznaje

Seks i partijanje

lifeX.hr

1

 

Mislite li da je imati djecu vaša ulaznica za ispunjen život? Nova studija koja je vođenja na Sveučilištu u Canterburyju na Novom Zelandu kaže da to baš nije tako. Istraživači su koristili zanimljiv način pronači što je to što ljude čini sretnim. Pitali su sudionike da ocijene svoje aktivnosti tijekom dana, putem SMS poruke, od najboljeg do najslabijeg  u  kontekstu užitka, smisla i angažmana. Tehnika se zove “experience sampling. ” Dakle, iako je party na drugom mjestu u smislu užitka,  završio je na  10. mjestu u kategoriji smisla.

Po ovoj anketi ljudima je daleko veći užitak praviti djecu nego se brinuti o njima. Lako je razumjeti da je puno ljepše „spajati“ se s drugim bićem nego doma juriti i slušati vrištanje djece, no seks je rangiran na prvom mjestu i pod smislom i angažmanom.

Pitate se na kojem su mjestu djeca? Pa dosta dalje. Nakon seksa tu su volontiranje, meditacija i duhovnost, a tek na petom mjestu dolaze djeca.

Od najmanje ugodne aktivnosti poznate čovječanstvu bolest je na prvom mjestu. A na drugom, zamislite Facebook, od svih drugih mogućih stvari. Možda je to početak kraja ovoj našoj omiljenoj razbibrigi  ili je to on „tko se tuče taj se voli“ pa ovo govori samo o prevelikoj ljubavi, odnosno mržnji prema ovisnostima o društvenim mrežama.

Što mislite kako bi ovo istraživanje prošlo na našim prostorima??!!

via: yourtango.com

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori