Trend

Samo pljujemo po drugima

lifeX.hr

lik

Moram priznati da više ne razumijem kuda ide ovaj svijet. A zasigurno ne ide u dobrom pravcu.

Što se je dogodilo s ljudima. Ljudi kao da više nisu ljudi, jer ljude krasi ljudskost. A među ljudima više nema ljudskosti.

Tračamo, lažemo, krademo, pljujemo po svemu i svačemu, samo se bunimo i žalimo, nepodnosimo nikoga i želimo samo da je nama dobro. Ne kažem da nije teško i da se ne borimo za preživljavanje, ali zar moramo biti tako oholi, egoistični, bijesni na sve i svašta, netolerantni, osvetoljubivi.

Pa kako će nam biti dobro kada smo takvi! Kako ćemo živjeti u ljepoti kada ljepota više ne stanuje u nama. Pretvorili smo se u neosjećajne mutante koji žive samo za sebe. I mislimo kako ćemo tako od svog života napraviti bajku? A nećemo! Jer svi smo mi na istom brodu povezani nevidljivom niti života. Ovisimo jedni o drugima. Mi smo jedan organizam. Zamislite samo kada bi srce pljuvalo po jetri kako ne zna raditi svoj posao kako treba. A srce zapravo i nema pojma što to jetra radi i da li radi kako treba jer nikada i nije bila jetra. A da jetra umre, umrlo bi i srce.

I mi kada pljujemo po drugima, neuvažavajući nikoga, zapravo lagano umiremo dovodeći u svoj život kaos. I nitko nam nije kriv za sranja u kojim živimo, krivi smo si sami. Što prije to shvatimo prije ćemo pokrenuti energiju pozitivnosti! A to nam toliko treba, svima nama.

Sjetimo se toga kada sljedeći puta poželimo pljuvati druge!

DG

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori