Zdravlje

Samo 15 sekundi i karijes baj baj

15sekundi2

Kada se Hrvatska nađe na samom dnu ljestvice zbog razno raznih razloga poput korumpiranosti, ljuskih sloboda, tolerancije i tomu slično onda smo ljuti na političare i sve one koji nam kroje sudbinu, a kada smo na samom dnu ljestvice EU u oralnoj higijeni na kog treba da se ljutimo??

Kada pomislimo malo o zadnji istraživanja koja kažu da Hrvati zube peru jednom na tjedan ili da u prosjeku potrošimo 3 i pol paste za zube i jednu četkicu – na godinu, onda se stvarno moramo zamisliti i pitati se kako je to moguće.

To je vrlo zabrinjavajuće jer po samoj definiciji Svjetske zdravstvene organizacije zna se da bez oralnog zdravlja gotov je nemoguće održavati opće zdravlje. A ako smo takvi pitanje je i kako odgajamo svoju djecu. Ako mi nemamo uredne higijenske navike kako ćemo to tražiti od njih?

Definitivno je vrijeme da se malo trgnemo i svojim zubima koje jako jako trebamo pokažemo malo više brige. S tim više što je danas čak imate načina da pranje zubi s onih 3 minute o kojima su nas učili smanjite na samo 15 sekundi.

Pitate se kako je to moguće?

Plidenta 15Sekundi je senzacionalno novo rješenje s jedinstvenom farmaceutskom formulacijom koja nudi dvostruki mehanizam djelovanja protiv karijesa, a djelotvornost je i znanstveno dokazana.

Jeste li znali da je karijes najraširenija bolest na svijetu nakon prehlade!

Što sadrži Plidenta 15Sekundi?

1. Lactobacillus Pro-t-action je prirodna probiotička bakterija iz skupine Lactobacillus paracasei dobivena iz kulture mliječne kiseline, za koju je znanstveno potvrđeno da već nakon 15 sekundi pranja djeluje na najčešćeg uzročnika karijesa i plaka – bakteriju Streptococcus mutans. Ona veže na sebe “loše” bakterije Streptococcus mutans stvarajući male aglomerate koji se onda vrlo lako isplahnu s vodom. Posebnost ove probiotičke bakterije je što reagira isključivo s bakterijom S. mutans, a ne utječe na broj ostalih bakterija u usnoj šupljini od kojih su mnoge „dobre“ bakterije. Probiotička kultura nema apsolutno nikakvog okusa i mirisa, pH je nutralna, ne nadražuje sluznicu.

2. Hmelj sprječava prijanjanje bakterije S. mutans na površinu zuba, djeluje protuupalno i antiplak.

3. Pentasodium trifosfat-izbjeljuje zube. Zajedno s tetranatrijev pirofosfatom “kompleksiraju” plaque i na taj način inhibiraju stvaranje zubnog kamenca.

4. Metvica za svježi dah i osjećaj čistoće, pomaže u sprečavanju bolesti desni i lošeg daha.

Antikarijes, antiplak, whitening i zaštita desni….i sve u samo 15 sekundi, a još k tome i domaći proizvod!

15sekundi

Ne zaboravite….kada nema karijesa nema ni muke sa zubarima ni onim njihovim raznim brusilicama!

Sada se zasigurno više nitko ne premišlja s kojom pastom će prati svoje zube za dobro jutro i laku noć, zar ne?

15sekundi1

Facebook komentari

Komentari dozvoljeni

— obavezno *

— obavezno *