Zdravlje

Detoksikacija o kojoj zasigurno niste znali

lifeX.hr

ls_0001

Blagdani su prošli. Jeli smo do iznemoglosti, pili, uživali u kolačima i sada se osjećamo, ma znate i sami kako.

Pravo je vrijeme za jednu dobru detoksikaciju.

Za to nećemo koristiti nikakve egzotične biljke ili nešto slično već ćemo iskoristiti biljku koju svi dobro poznajemo: pšenicu.

Mlada zelena pšenica (Triticum aestivum) ima dugu tradiciju visokokvalitetne i djelotvorne hrane za koju danas pouzdano znamo da predstavlja snažno detoksikacijsko sredstvo i izvor antioksidansa te može zaštititi od brojnih bolesti današnjice. Ona je zelena superhrana, aktivan tjelesni pročistač koji neutralizira i odstranjuje toksine i slobodne radikale iz tjelesnih organa, detoksificira limfni sustav, krvotok, jetru i gastrointestinalni trakt. Osim što je snažan izvor klorofila, list mlade zelene pšenice prava je riznica vitamina, minerala, enzima i aminokiselina.

Iako se konzumacija mlade zelene pšenice popularizirala tek posljednjih desetak godina, ona je, kao supernamirnica, poznata tisućama godina i njena popularnost opravdano ide samo uzlaznom putanjom.

Za detoksikaciju ne trebate uzgajati pšenicu na svom prozoru već koristite Liquid Sun, hrvatski dodatak prehrani od mlade zelene pšenice uzgojene organskim metodama u Gorskoj Hrvatskoj u blizini Plitvičkih jezera. Ova pšenica se reže, sakuplja i prebire ručno, iznimno pažljivo, a sušenje se vrši po metodologiji obrade sirove hrane kako bi se očuvala njena nutritivna vrijednost, najbliže onoj u njenom izvornom stanju.

Samo 3 g dehidriranog praha mlade zelene pšenice (ili preporučena dnevna doza) ekvivalentan je 600 g organski uzgojenog voća i povrća.

Nekoliko činjenica govori o nutritivnoj snazi ove biljke. Naime, mlada pšenica sadrži:

  • 5 puta više željeza nogo špinat
  • 3 puta više beta–karotena nego mrkva
  • 5 puta više vitamina C nego naranča
  • 6 puta više vitamina K nego špinat
  • 2 puta više folne kiseline nego špinat
  • 3 puta više vitamina E nego bademi
  • 5 puta više kalcija nego mlijeko

Poklonite svom organizmu najbolje iz prirode, samo biljni svijet je u stanju pretvoriti sunčevu svjetlost u hranu za sva živa bića. Život biljaka ovisi o svjetlosti, a naš život ovisi o biljnom svijetu. Radi velikog udjela kisika u klorofilu i visokom udjelu vitamina, minerala i bjelančevina, zeleni dijelovi biljke su jako korisna i važna superhrana, savršeno spremište životne energije. Uključimo li u našu svakodnevnu prehranu zelenu superhranu doprinosimo održavanju tijela vitalnim i zdravim.

liquid sun

www.liquidsun.com.hr

https://www.facebook.com/greenandmore.hr/?fref=ts

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori