Životne spoznaje

Sa čim punite svoje „rupe“?

lifeX.hr

 

Nezadovoljni ste, čini vam se kao da trebate nešto ili nekog  tko bi upotpunio vaš život kako bi konačno našli taj dugoočekivani smisao? Ako ovo pitanje postavite većini ljudi odgovor će biti pozitivan. Svi mi nešto tražimo kako bi se osjećali bolje, potpunije i strastvenije.

Svatko od nas u sebi nosi svoju „crnu rupu“  koja nam stišće želudac i ponekada nas zna baciti u očaj tim snažnim osjećajem neispunjenosti i nedostatkom „nečega“. Zapravo, u suštini stvari to uopće nije loše jer nas taj osjećaj potiče na akciju, na promjene, tjera nas da tražimo, da idemo dalje. Ali!!!!

Vjerojatno ste već na svojoj koži iskusili što znači ovaj ali s tri upitnika. Neupitno je da nas ta „rupa“ u nama  pokreće na akciju, no problem nastaje kada je ta akcije usmjerena na potpuno krive ciljeve. Prisjetite se samo trenutaka kada ste se doma vratili sa hrpom vrećica punih cipela, haljinica, šminke i svih onih zamamnih stvarčica za koje ste doma shvatili da vam baš i ne trebaju, koliko ste puta promijenili frizuru i stil odijevanja, pa ste opet shvatili da vas to baš i nije ispunilo. Neki su promijenili posao, šefove, automobile, mjesta na koja izlaze, društva.

Samci, a i oni u klimavim vezama u takvim situacijama počnu  mahnito tražiti partnera u želji da ih nova ljubav riješi tog osjećaja „crne rupe“.  Sa takvom energijom u sebi nalete na sve i svašta, no njihova omađijanost iluzijom idealne ljubavi stvori privid kako je prvi slatki osmjeh na kojeg naiđu baš to što su trebali. I zaljube se u privid, čistu laž iskreiranu vlastitim nedostatkom sebe u sebi.

I sve te nove „igračkice“ koje ste pronašli na putu zadovoljiti zadovoljiti će vas neko vrijem, dati vam osjećaj punoće sve dok ta iluzija traje, a onda kada se osvijestite (a uvijek se osvjestite) i jasno pogledate istini u oči shvatite koliko ste bili u krivu, i kako je vaša “crna rupa” još uvijek tu, samo još gladnija i veća. I tada nastaje kaos, u većini slučajeva! Krenete se samosažaljevati i puniti tu svoju „rupu“ vlastitim samodestrukcijama. A to vaša „rupa“ baš i želi od vas! 

I što sada, pitate se!

Prvo stanite i udahnite, nitko nije jači od vas da vodi vaš život, vi ste upravo stvoreni da uzmete svoj život u svoje ruke i počnete vladati situacijama, a ne dopustiti da situacije vladaju vama.

Prvo prihvatite da je vaša „crna rupa“ zapravo vaša prijateljica koja vam poručuje da ste na krivom putu, da niste u potpunosti našli sebe i da je vrijeme za akcije i promjene koje su usmjerene otkrivanju samoga sebe. U situacijama kada vas vaše “rupe” nagone na bijeg i traženja ispunjenja, ne bježite nikuda nego se okrenite sebi i zavirite u sebe. Otkrite svijet koji se tamo nalazi, otkrite vlastite blokade i strahove, otkrite gomilu smeća kojge vučete za sobom i od kojeg ste već toliko umorni, otkrite kako vas vode krivi stavovi i uvjerenja, otkrite kako ste se pokorili nepostojećim ograničenjima koje vam ne daju letjeti ili trčati sunčanim livadama i diviti se svijetu. Mi smo stvoreni za let a ne za valjenje u blatu ustajelosti i straha.

Toliko je toga u nam što nam ne dozvoli disati punim plućima i udisati sreću. Sigurno ste već negdje čuli da sreća nije stvar sudbine, već stvar vlastitog odabira, sreća je zapravo samo stanje svijesti. Ako ovo niste čuli, pročitajte rečenicu par puta pa razmislite. Ako baš i ne vjerujete u to, razmislite još jednom pa se pitajte što bi bilo kada bi bar pokušali, probajte pa se sami uvjerite . Ništa vas ne košta pokušati biti sretni i svoju rupu ispuniti samim sobom i svojim ljepotama.

Samo takvim stavom, u svoj život možete privući baš ono što vam treba, kako bi rasli i bili svoji,  a ne kako bi punili svoju crnu rupu, taj bezdan koji se stvarima iz vana i ne da napuniti.  Sreća uvijek hoda vašom stranom ulice, treba je samo vidjeti, otkriti u sebi

I što kažete….da li ste spremni na put otkrivanja sebe???

DG

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori