Slasno

Rustikalna torta s mrkvom i trešnjama

Višnje su odlično voće za razne kolače, a kada im još dodate mrkvu dobiti ćete odličnu kombinaciju. Danas na repertoaru imamo sočan i ukusan kolač s mrkvom i trešnjama. Ovo je odličan izbor kao lagani desert uz popodnevnu kavu!

Što vam treba:

Biskvit s mrkvom

  • 4 jaja
  • 180 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 220 ml ulja
  • 100 g raženog brašna
  • 100 g glatkog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • naribana korica 1 limuna
  • 250 g sitno naribane mrkve

Nadjev od kiselog vrhnja

  • 300 g kiselog vrhnja
  • 1 vanilin šećer

Nadjev od trešanja

  • 350 g odkoštenih trešanja
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • 4 žlice šećera

Priprem

Trešnje očistite od koštica, pomiješajte sa šećerom i krušnim mrvicama pa ostavite sastrane.

Jaja miksajte sa šećerom i vanilin šećerom 2-3 minute dok ne dobijete kremastu i svijetlu smjesu pa dodajte ulje. Zatim dodajte obje vrste brašna, cimet i prašak za pecivo. Smjesu još jednom kratko izmiksajte na najmanoj brzini. Na kraju lagano umiješajte sitno naribanu mrkvu.

Biskvitnu smjesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (26-28 cm). Dno kalupa prethodno namastite i pobrašnite ili prekrijte masnim papirom.

Preko biskvitne smjese lagano premažite kiselo vrhnje koje ste malo razmutili s vanilin šećerom.

Preko kiselog vrhnja ravnomjerno rasporedite pripremljene trešnje. Trešnje tokom pečenja neće potonuti, pa ako želite da budu u sredini bisvkita slobodno ih malo utisnite.

Kolač pecite otprilike 45 minuta na temperaturi od 170°C. Čačkalicom provjerite je li pečen.

Kada se kolač ohladi pospite ga s šećerom u prahu, skuhajte kavu i uživajte negdje u vrtu ili balkonu s prijateljima.

Facebook komentari

Odgovori