Putopisi

Romantični bijeg od vrućina

lifeX.hr

Kod nas lagano postaje vruće. A kažu nam da će nas ljeto i te kako zavrućiti. Oni koji nisu ljubitelji vrućih plaža, mirisa ulja za sunčanje i izležavanja po ručnicima. Za vas imamo nešto drugo. Vodimo vas u planine s bistrim jezerom i prekrasan gradić koji izgleda poput bajke, kao da je zaostao negdje u vremenu.

Dobro došli u  Hallstat.

Usprkos svojoj zabačenosti i nepostojanju puta, Hallstatt je jedno od najstarijih naselja u Europi zbog nalazišta soli.

Ovo čarobno, maleno alpsko mjesto smješteno između okomite stijene Salzberga i obale istoimenog jezera u Austriji posebno je privlačan zahvaljujući jedinstvenim spojem prirode, arheologije, tradicije i posebne pučke arhitekture kuća u kojoj se mogu naći svi mogući stilovi od romantike, gotike i baroka pa sve do suvremenih stilova.

Prije 150 godina do Hallstatta nije vodila niti jedna cesta. Moglo mu se prići samo s jezera ili zahtjevnim planinskim putevima. Na taj su način Habsburgovci od znatiželjnika štitili svoj najveći izvor bogatstva – rudnike soli.

Ako tražite odličan izbor za odmor, a ne želite daleko putovati ovo je jedna od najboljih destinacija. Udaljenost Hallstatta i Zagreba je manje od 4h automobilom. Ako tražite neke od najljepših pogleda na planine, jezera i prirodu onda morate posjetiti i osjetiti ljepotu i atmosferu ovog mjesta.

Ova destinacija odlična je i za vikend izlet. Preporuka su dva hotela uz samo jezero.

hotelu Grunner cijena noćenja već od 70 eura po osobi. Hotel ima predivan pogled i nalazi se par metara od samog jezera, a tu je i predivna terasa. Hotel ima 4 zvjezdice i ustupa doručak uvijek uključen u cijenu. Parking i besplatan internet su uračunati u cijenu noćenja.

Hallstatt Hideaway Villa. Ova Hotel/Villa slovi kao najromantičniji smještaj na jezeru Hallstatt, a krase ju predivno uređene sobe, otmjen dizajn i pogled na jezero. Cijena noćenja je oko 120 eura po osobi.

Hallstatt je dobar za:

  •  Plaže: 1 / 5 – iako se ovdje želite kupati plaže nema
  • Obiteljski odmor: 5 / 5
  • Kulturu: 2 / 5
  • Uživanje u hrani: 3 / 5
  • Romantiku: 5 / 5
  • Vodene sportove: 3 /5

Ukoliko tražite jeftin prijevoz do Hallstatta najbolje je vlastitim vozilom. Ako putujtu 3 osobe I dijele trošak cestarine i goriva i za manje od 250 kn po osobi možete doHallstatta i nazad. Za ljubitelje romantike preporučujemo vožnju vlakom od Graza za Hallstatt. Do Graza možete za 2h autom ili za 150 kn autobusom iz Zagreba

Izvor: Svijet oko nas i idemoputovati.com

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori