Šareno

Rimljani umjesto konja vozili hibridni BMW

Znate ono….s ponistre se vidi Šolta, a kad tamo navala starih rimljana. U jednoj od najekskluzivnijih lokacija na Jadranu, u dvorcu Martinis Marchi u uvali Maslinica na otoku Šolti, sinoć su se spojili prošlost i budućnost. Razlog ovom neviđenom spektaklu je predstavljanje serija BMW iPerformance automobila.

Događanje je imalo naziv ‘Ancient Rome’ i sve je bilo u stilu antičkog Rima, Večernji program u togama započeo je dinamičnim performansom gladijatora u amfiteatru marine dvorca, a onda je car Dioklecijan predstavio svoje najzanimljivije “igračke” koje su svoje moćne konje skrivale u snazi svojih motora.

Večer se nastavila bogatom gurmanskom ponudom po uzoru na Rimske gozbe održanom uz glazbu harfi i ples na svili u vrtu dvorca. Osim tih starorimskih užitaka posjetioci su mogli isprobati kako izgleda voziti inovativni BMW, zatim su mogli razgledati i konceptualnu izložbu „Ususret renesansi“ umjetnika Ivice Jakšića Čokrića, te postav sa tipičnim antičkim zanatima.

Filip Kralj iz tvrtke Tomić&Co kratko je objasnio što je to novo u ponudi: „BMW hibridna vozila s ponosom nose naziv iPerformance. U ponudi je trenutno pet modela čija osnovna cijena nije veća od ‘običnih’ vozila, a s obzirom na PPMV može biti i manja. Riječ je o seriji koja iskorištava najbolje od električnog pogona, uz zadržavanje svih karakteristika ‘klasičnih’ automobila, tehnologiji koja je jednako primjenjiva i na manjim i na najluksuznijim modelima našeg inovativnog njemačkog brenda.“

Zabava se nastavila u fantastičnom ambijentu uz bazen dvorca na kojem je dodatni dašak glamura donijela Anamarija Asanović modnom revijom svoje nove ‘Mini cruise’ kolekcije u kojoj prevladavaju ženstvene i jednostavne linije kao njena sugestija za ovo ljeto.

Događaj je organiziran uz podršku i drugih partnera kao što je renomirani brend luksuznih jahti Sunseeker, zatim Croatia Sotheby’s International Realty, SEABOB ronilice, te draguljarnice Malalan koji su u Martinisu sinoć i predstavili dio svoje ponude luksuznog nakita i satova.

Lijepo je vidjeti ovaj sveopći luksuz i odmaknuti se malo od ne tako blještave hrvatske stvarnosti i svih problema pa barem na tren sjesti za volan ovih senzacionalnih BMW-a i uživati u tom osjećaju. Ali ne trebate kukati što ih ne možete odvesti doma, ma nije u šoldima sve 🙂

Facebook komentari

  • Podijeli ovaj post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Komentari dozvoljeni

— obavezno *

— obavezno *