Hoteli/restorani

Restoran “protiv samoće” prava je turistička atrakcija Japana

lifeX.hr

japan1

Kad je riječ o kreativnim metodama za izbjegavanje stresa zbog osjećaja osamljenosti, izgleda da je Japan osvojio tržišnu nišu u pružanju ugostiteljskih usluga putnicima bez pratnje. Prvi restoran Moomina otvoren je 2003. godine u Tokiju i stekao je priznanje među brojnim mušterijama zbog svoje “protuosamljeničke čarolije”. Kako bi svoje posjetitelje poštedjeli od svih onih zastrašujućih osjećaja vezanih uz večeranje u samoći, u ovom restoranu su ljubazno odlučili uz obrok ponuditi i društvo plišanih životinja Moomin.

Pitate se što su Moomini?? Riječ je o obitelji iz crtića nalik bijelim nilskim konjima koje je stvorio finski ilustrator i pisac Tove Jansson. Moomini se donose do svakog stola i tako mušterije – bilo da su same ili u društvu – mogu naizmjence uživati u sjedenju s njima.

Obožavani zbog svojih neobičnih pustolovina i čitavog niza različitih likova, Moomini imaju kultni status u rodnoj Finskoj i Japanu opsjednutom animiranim filmom. Tako restoran Moomina u čast njihovog tvorca svim svojim gostima poslužuje finski raženi kruh, a tako i drugu hranu i peciva u obliku likova po kojima je dobio i ime.

 Ne znamo kako bi ova ideja prošla na našim predjelima. Koliko bi naši „geni kameni“ prihvatili ručak uz neku plišanu igračku. A i što bi mogli izabrati? Veliki plišani profesor Baltazar baš i ne bi bilo neko umiljato plišano društvo. Možda bi bolje prošli s Hlapićem i Gitom, iako sumnjamo da bi tako kod nešto kod nas mogao biti hit.

Japancu  su ipak ljudi drugačijeg kova.

piše Mirela Brodnjak

japan2

japan3

 

via: edition.cnn.com

 

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori