Ideje

Recesija za bolju maštu

lifeX.hr

Industrijski inženjer Frederico Blanc imao je san kako u recikliranom kajaku pluta argentinskom rijekom Prana. Nije mu trebalo ništa više od te vizije koja ga je potakla na akciju. Skupio je desetke plastičnih boca slijepo ih zajedno i napravio ovaj čudnovati kajak.  Kajak može „nositi“ dvije osobe, hladnjak i sve ostalo što je potrebno za ugodno spuštanje rijekom.

Možda je ova recesija i nedostatak novaca potaknula naše umove ne kreativnost. Ona stara i poznata izreka „nije u novcima sve“ kao da ponovno oživljava punom svojom snagom. Na našim stranicama već smo imali pregršt ideja što napraviti od plastičnih boca i kreacije su zaista čudnovate,  gotovo nezamislive za jedan uobičajeni urbani um koji je ama baš sve naučio kupiti u trgovini.

Razmislite samo kako nas uobičajeni način života zapravo kreativno zatupljuje. Sve što nam treba odemo kupiti kao gotovu stvar, nestalo je bilo kakve potrebe za kreiranjem i stvaranjem. Izgledada recesija i nije tako loša gledajući je s ove poticajne i inspirativne strane. Jednostavno nas potiče razmišljati drugačije, odmiče nas od konzumerizma i tjera naš um na maštovitost!

Pa draga ekipo, slomite paradigme i stvarajte, razmišljajte puno šire i ne bojte se izazova. Možda već sutra neki sličan kajak spusti se nekom od naših čarobnih rijeka!

Via Ambiente Villa Elisa

Pogledajte: Kuće od plastičnih boca za siromašne

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori