Radionica: Kako probleme pretvoriti u originalne ideje i osigurati profit

Einstain je odavno rekao: “Logika će nas dovesti od točke A do točke B, a mašta će nas odvesti svagdje!”

O načinu kako zaposlenici rješavaju probleme i koliko će biti kreativni u stvaranju novih ideja ovisi cjelokupni uspjeh tvrtke. Upravo su na to mislili u World Economic Forumu kada su definirali da će narednih godina najtraženije poslovne vještine biti kompleksno rješavanje problema, kritično mišljenje i kreativnost. Za to nam logični um više nije dovoljan. Prosječnost na današnjem tržištu ne može donijeti boljitak. Za uspjeh trebate maštu!

Ideje su postale valuta nove ekonomije. One su te koje donose komparativnu prednost, a samim time i kapital. No, naš trenutni način razmišljanja povezan s lijevom stranom mozga ne može generirati ništa tako inovativno i originalno, već se samo vrtimo u krugu u svojim svakodnevnim rutinama i poznatim odgovorima.

Izađite iz kutije i proširite vidike. Vrijeme je da logici dodamo novu kreativnu komponentu kako bi mogli kompleksnije rješavati probleme i stvarati nove, zanimljive ideje koje će napraviti razliku. Ovdje je kreativnost ekonomska komponenta bez koje će tvrtke lagano ali sigurno ostajati u prošlosti. Znanost je to već dokazala.

Pogledajte tvrtke iz Silicijske doline, one su shvatile što trebaju raditi da bi bile uspješne i rade sve kako bi potakle svoje zaposlene da budu kreativniji i produktivniji.

Uskočite i vi u taj vlak dok ne bude kasno!

Kako je bilo na radionici održanoj u suradnji s Poslovnim dnevnikom pogledajte na poslovni.hr.

Članak: Zasto-su-manageri-u-americi-ludi-za-kreativnim-razmisljanjem

Radionica kakao pobleme pretvoriti u ideje

Više o radionici:  Zasto nam trebaju nove ideje

Ukoliko želite više znati kako izgleda radionica, dođite na jednodnevnu radionicu 15. 11. 21016. godine. Sve podatke i prijavnica za radonicu: OVDJE

Više informacija na: info@lifex.hr ili na telefon 098 446 078

Predavač: mr. sc. Danijela Gašparović

Mr. sc. Danijela Gašparović diplomirala je na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu, zatim je magistrirala marketing na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Završila je i Odnose s javnošću na London school of public relations. Bavi se slikarstvom (6 samostalnih izložbi u Zagrebu i Briselu) i pisanjem (knjiga Plavuša u borbi s nosorogom, knjiga u pripremi Kreativno razmišljanje čini razliku). Dugo vremena radila je kao direktor prodaje, marketinga, te korporativne komunikacije i ta iskustva su joj uvelike pomogla u daljnjoj karijeri.

Dugi niz godina proučavala je mnoge samorazvojne tehnike i pohađala razne seminare (Bruno ŠimlešA, NLP-a, life coachinga i dr). U proučavanju drevnih znanja i mudrosti obišla je Tajland, Burmu, Meksiko, Indiju, Izrael….! Danas se bavi edukacijama i PR-om, vlasnica je portala Lifex.hr, piše kolumnu i urednica je online magazina. Sva svoja profesionalna, znanstvena i životna znanja i iskustva spojila je u jednu vrlu zanimljivu priču, u mudrost koja zadire u sve segmente naših života i otkriva kako možemo biti sretni, nadahnuti i inspirirani.