Zdravlje

Punjena jaja zvana PAUK

Punjena jaja -varijanta jedan

6jaja
1/2 kašičice mljevene paprike
2 žlice majoneze
1/2 žlice senfa
crne masline za pauka

Priprema
Skuhajte jaja u slanoj vodi (kuhajte oko 10 do 15 minuta). Ocijedite jaja i ostavite da se ohlade. Presijecite jaja uzdužno po pola, izvadite žumanca, izgnječite i pomiješajte ih sa paprikom, majonezom i senfom. Napunite tom masom jaja, rashladite  složite na njih pauke i gotovo.

Punjena jaja-varijanata 2

10jaja
50 gmajoneze
100 gkiselog vrhnja
1 žlicasenfa
malosoli i svježe mljevenog papra
maloWorchester umaka

Ako vam se varijanat  PAUK ne sviđa možete ih ukrasiti sa raznim drugim namirnicama:
tanko narezana šunka, pršut, panceta,  crvena paprika, listići peršina,  dimljeni losos,  masline punjene paprikom,  fileti slanih inčuna ili srdela

Skuhajte jaja u tvrdo i dobro ohladite. Ogulite ih . Potom ih prepolovite: 5 jaja uzdužno, 5 jaja poprečno. Izvadite oprezno žimanjke. Žumanjke protisnite kroz sito u prikladnu zdjelicu. Dodajte majonezu, kiselo vrhnje, senf i par kapi Worchester umaka. Dobro umiješajte u glatku smjesu.

Nadjev od jaja začinite solju i paprom. Pomoću vrećice za ukrašavanje nadjevom napunite polovice bjelanjaka. Ukrasite ih po želji s predloženim namirnicama. Ukrasi mogu varirati s obzirom na vaše mesoljupce, riboljupce ili vegetarijance.

Evo nekih primjera:
Tanko narezanu šunku, pršut ili pancetu zarolajte u ružicu i utaknite u nadjev. Dodajte komadić sitno narezane crvene paprike i listić peršina.

Lađice: suhu salamu (čajnu, milanese, hungarese) zabodite na čačkalicu da napravite jedro i zabodite u bjelanjak. Možete još dodati komadić sušene rajčice ili po želji.

Dimljeni losos narežite na trakice i zarolajte u ružicu. Utaknite u nadjev.Ukrasite sa maslinama punjenim paprikama i listićem ružmarina.

Filet slane sardele ili inčuna zarolajte i utaknite u nadjev, ukrasite vlatima vlasca

Punjena jaja možete još ukrasiti crvenim i crnim kavijarom, ploškama mariniranih šampinjona, dimljenim sirom, rotkvicama … Kombinacije su različite a sve super izgleda i vrlo je dojmljivo.

 Poslužite rashlađeno i party može krenuti!

via: scribd.com i coolinarika.com

 

Facebook komentari

Odgovori