Trend

Probleme na koži uspješno rješava ova odlična probiotička krema

lifeX.hr

Zimsko vrijeme nije baš naklonjeno koži. Hladnoća, vjetrovi, grijanje, smanjen imunitet mogu prouzrokovati mnoge tegobe poput peckanja, svrbeži, crvenila, a tu su još i herpesi i virusne bradavice koje napadaju našu kožu.

Stoga naša koža, ali i cjelokupni organizam traži više pažnje i brige.

Što to onda trebate raditi?

Prije svega pomozite svom imuno sustavu da bude učinkovit. Za to možete koristiti probiotike jer znanost danas ima nepobitnih dokaza do bolesti počinju kada napravimo disbalans dobrih i loših mikroorganizama u nama. Već smo pisali o tome da problemi u rasponu od autoimune bolesti do kliničke depresije, čak i pretilosti mogu biti povezani s imunološkom disfunkcijom koja počinje s “neuspjelom komunikacijom” u ljudskim crijevima. 

Istraživanje koje će promjeniti naše mišljenje o crijevima

Dakle pravo je vrijeme za krenuti s probiotičkom kurom kako bi organizam bio spreman na zimske izazove i velike navale virusa i bakterija koje nas čekaju.

A što ćemo s kožom?

Neka vam koža bude dobro nahranjena i hidratizirana, no ako se spomenute tegobe ipak pojave neka vam je pri ruci  IRIS krema, svjetski nagrađivana probiotička krema.

Iris krema sadrži čajevac, rosopas, matičnjak, cvjetni prah,  propolis, ulje češnjaka, Lactobacillus acidophilus i sve u shea maslacu kojeg koža obožava.

Čajevac je zimzelena grmolika biljka, samonikla u Australiji, danas široko kultivirana na plantažama. Ima izdužene nepodijeljene listove koji više podsjećaju na iglice, s vidljivim žlijezdama duž listova koje sadrže eterično ulje. Ovu biljku su još od davnina koristili aboriđinni za premazivanje rana od ozljeda, ugriza i uboda insekata.

Tijekom 1923. godine dr. Arthur Penfold istraživao je ulje čajevca i (British Medical Journal)  i otkrio da je 11 puta snažnije od karbolne kiseline koja je u to vrijeme bila glavni priznati antiseptik, te da za razliku od te kiseline ulje čajevca ne oštećuje i ne nagriza kožu. Danas je ovo ulje u mnogim zemljama priznato kao antiseptik, antiinfektivno sredstvo za lokalnu primjenu (ulje čajevca se koristi u kremama u koncentraciji do 2%). U kremi imamo i ekstrakt Rosopasa (Chelidonium majus) biljka poznata po svom narančastom soku koja je odlična za virusne bradavice.

Matičnjak (Melissa officinalis) ili melisa, limunčica, rojevac ili macina trava jedna je od malobrojnih biljaka koja je istovremeno ljekovita, mirisna, ukrasna, začinska, aromatična, medonosna i ima industrijsku primjenu. U kremu je dodana jer ima odlično antivirusno djelovanje.

O propolisu i češnjaku zasigurno već toliko toga znate. Propolis je prirodni anestetik. Osim sto pomaže zacjeljivanju rana, odlično je sredstvo za smirivanje iritacija na koži.

Iako krema sadrži ulje češnjaka, krema nema mirisa po češnjaku a ove koncentracije neće izazvati nikakvu iritaciju već naprotiv pomoći će koži u zacjeljivanju.

Tu su i zdrave bakterije Lactobacillus acidophilus koje pomažu uspostavi zdravu floru kože.

Ukoliko imate neke od navedenih kožnih problema nanesite IRIS kremu  u tankom sloju na zahvaćeni dio kože 2-3 puta dnevno i svakako ne zaboravite jednu kuru Acidosalus probiotila.

www.acidosaluc.com

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori