Trend

Priča o kavi kakvu ne znate

Ulje kave savršeno za kožu

lifeX.hr

Što pomislite kada čujete riječ kava? 

Zapravo uopće ne sumnjam da mislite na onu finu tekućinu koja svako jutro mazi vaše nepce zanosnim okusom bez kojeg ne možemo zamisliti započeti novi dan.  Ali to nije sve!

Kava je tako čarobna biljka. Ulje iz njezinih zelenih plodova zapravo je savršeno sredstvo za njegu kože. Njegova visoka koncentracija esencijalnih masnih kiselina, sterola i vitamina E čini ga snažnim antioksidansom koji kožu čuva od oštećenja i degradacija DNA, kao i upalnih procesa.

Kava raste u tropskim regijama Južne Amerike, Azije i Afrike. Biljka je mali grm koji obično doseže 3-4 metra visine. Sjeme biljke kave obično se naziva grahom. Pečenje zrna kave mijenja kemijski i aromatski sastav graha.

Prednosti uljazelene kave za kožu
1.  Smanjuje bore 
Ovo ulje za lice poboljšava fine linije i bore ali i  učvršćuje kožu.

2.  Štiti od gubitka vlage
  Ulje je bogato fitosterolima  koji  zadržavaju vodu u koži , a samo ulje čini finu prirodu barijeru između kože i okoline.

4.  Smanjuje hiperpigmentaciji
Na mjesta hiperpigmentacije utrljajte ulje nekoliko puta dnevno  i vidjeti ćete razliku.

5.  Zateže kožu
Povećava prirodnu proizvodnju kolagena i elastina, a bogati sastav hrani kožu, pogotovo oko očiju i  istovremene omekšava bore.

6.  Sanira oštećenja od sunca
Svi znamo koliko oštečena sunce izaziva na koži, stoga je ovo ulje odlično ne samo kao zaštiti već i to što oporavlja već postojeća oštećenja.

Sada ste se već zasigurno zaljubili u ovo ulje! 

Vjerojatno je i magistra Vlasta Pojatina inovatorica  koja stoji iza brenda OLIVAL, zaljubljena u ovo ulje pa je osmislila liniju proizvoda koji su upravo ulgledali svjetlo dana. Baza ovih preparata čini ulje kave uz ulja jojobe i makadamije i prikladna su za sve tipove kože.

Linija se sastoji od četiri proizvoda, čime zaokružuju potpunu njegu lica. To su Micelarna otopina s ekstraktom, Lagana krema protiv bora, Hranjiva krema protiv bora i Serum protiv bora.

Uživajte u nadolazećim sunčanim danima i iskoristite sve blagodati kave!

 

 

 

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori