Zdravlje

Priča koju svaka trudnica treba pročitati

Prije više od trideset godina udala sam se za čovjeka koji je želio obitelj jednako snažno kao i ja. Trudili smo se godinu dana i….. ništa. I došlo je ljeto u kojem sam se nesvjesno odlučila na aktivnosti koje mi inače nisu bile bliske. Tijekom mjesec dana koristila sam svaku priliku, svaku skrivenu plažu, svaki skriveni kutak za sunčanje. Da, gola. Naravno, postoje i nudističke plaže gdje je takav način uobičajen i vrlo je praktično organizirano, no toga nije bilo u mom mjestu. Zato su skrivene stijene i zabačene uvalice odigrale svoju ulogu. Osim toga, nesvjesno sam koristila ravne stijene i lijegala na vrelu suncem ugrijanu stijenu i puštala da moje tijelo upija prirodnu toplinu. I tako danima. Uživala i nesvjesno osnaživala upravo one svoje dijelove koji trebaju biti jako zdravi i snažni kako bi odigrali zahtjevnu i veličanstvenu ulogu stvaranja novog bića, savršene kombinacije vas i vašeg voljenog partnera.

Veličanstvena se promjena dogodila u jesen i naša se obitelj našla u očekivanju novog člana. On je stigao devet mjeseci (i deset dana) kasnije, ogroman i prekrasan dječak. I nakon njega još jedan dječak a onda i djevojčica. Svi predivni, zdravi, snažni i do danas su takvi.

U tim davnim vremenima mojih trudnoća nisam imala na raspolaganju sve mudrosti i preparate koji bi mogli osigurati puno zdravlje moje trudnoće. No bilo je logičnih stvari koje sam slijedeći zdrav razum i želju za zdravim potomstvom, slijedila. U prvih sam devet mjeseci naučila napamet knjižicu o bezbolnom porodu. Pri samom porodu sam ustanovila da je njihov pojam bezbolnog bitno drugačiji od moga, no svi drugi tehnički detalji koje sam naučila omogućili su mi da potpuno svjesno pratim sve faze poroda, da u svakom trenutku znam što se događa i u kojoj je fazi proces. Prošlo je tiho, hrabro i savršeno za mene, bebu, liječnika i babicu i donijelo veliku sreću ocu. I tako još dva puta.

Tijekom sve tri trudnoće jela sam zdravo i jednostavno, (kad poznajete mediteransku prehranu, to nije poseban napor), kretala se, živjela normalno i aktivno i sve tri moje bebe iskazale su mi zahvalnost svojim zdravljem i snažnom psihom. No, tu su ipak bile učestale vaginalne upalice a i povremeni hemoroidi. Da sam tada imala na raspolaganju prirodna sredstva koja su nam danas dostupna, cijeli bi mi proces bio još jednostavniji i svi u obitelji imala bismo još više radosti i slobode.

Koliko god trudnoća bila prirodno stanje i stanje punog zdravlja, ipak nam učestalo donosi vaginalne upale i probleme s hemoroidima. Upale su posljedica promjena na sluznici vagine tijekom prilagodbe tijela na tako zahtjevan zadatak. Sluz koju stvara vaginalna stjenka ima nekoliko uloga. Svakako je važna za podmazivanje sluznice tijekom odnosa, kao i izvan odnosa. No, s početkom trudnoće uloga sluzi postaje još daleko važnija, preuzima gotovo vitešku odgovornost očuvanja ulaza u maternicu, čuvanja od virusa, bakterija, gljivica…. Sluznica prilagođava svoju sluz i stvara njen novi sastav, novi sadržaj koji će pojačati zaštitu jer treba braniti ženu i bebu. A to je visoka odgovornost.

S tim promjenama povećava se rizik upalica i upala. Nastupa mogućnost izbora korištenja prirodnog preparata koji će umiriti i uravnotežiti sluznicu i vaginalnu stjenku i time doprinijeti očuvanju sretne trudnoće. Novoj generaciji majki dostupan je GYNO PRO, uljni preparat za čuvanje i podršku vaginalnom zdravlju. Koriste ga žene koje nisu trudne, kao redovnu dnevnu higijenu, koriste ga djevojčice i djevojke, no njegova uloga zaštite, uravnoteženja i očuvanja zdravlja posebno je aktivna tijekom trudnoće i u prvim toliko osjetljivim mjesecima nakon poroda. Redovnim korištenjem preparata GYNO PRO značajno ćete umanjiti neizbježne komplikacije i tegobe i tako osigurati bezbrižnost i lakoću koja prirodno i pripada toj veličanstvenoj fazi života. GYNO PRO pripada novoj generaciji wellness proizvoda koji se koristi cijeli život kao pasta za zube ili sapun za tuširanje. Nije li to i logično?

Drugi problem koji upozna gotovo svaka trudnica je problem hemoroida. Oni se pojave početkom trudnoće, tijekom trudnoće ili, ako ste bili sretni do tada, javit će se tijekom samog poroda od pritiska koji stvaraju trudovi i beba prolazeći kroz porođajni kanal. Često ostaju netretirani, naročito kad buduća majka inzistira na korištenju prirodnih sredstava kako bi čuvala zdravlje male bebe. No, postoji predivno, ugodno prirodno sredstvo, uljna tekućina ugodnog mirisa, koja redovnim nanošenjem uklanja simptome hemoroida već za nekoliko dana kod većine korisnika. HEMO EX koriste osviještene i odgovorne trudnice od prvog dana trudnoće, pa cijelu trudnoću i svakako tijekom osjetljivog razdoblja dojenja. Većina će nastaviti koristiti HEMO EX i nakon toga, jer je toliko ugodan i osvježavajući. Upravo zato jer jer pripada novoj generaciji preparata za redovnu cjeloživotnu higijenu i podršku zdravlju analne regije.

Preuzmimo odgovornost za radosnu i veličanstvenu trudnoću, veselo razdoblje dojenja i sve će to osigurati najbolju budućnost za vas, obitelj i djecu.

Ove proizvode možete nabaviti u web shopu aromara.hr.

Mara Doljak, mr. pharm.

Facebook komentari

Komentari dozvoljeni

— obavezno *

— obavezno *