Priče života

Ponekada je dobro biti malo gluh

lifeX.hr

snovi

Bila jedna grupa žabica koje su se htjele natjecati. Htjele su se popeti na vrlo visoki toranj.Tu se je odmah skupilo mnogo žaba koje su došle gledati utrku i dati podršku žabicama natjecateljicama.

I tako je utrka je počela. Toranj je iz žablje perspektime izgledao doista vrlo visok. Činilo se da je dodirivao oblake.

Gledajući ga tako dalekog, niko od prisutnih gledatelja nije vjerovao da će neka žabica uspjeti doći do vrha tornja. Odmahivali su glavom i govorili kako nema šanse da netko uspije doći do vrha. Vikali su kako nitko neće uspjeti. Žamor je bio sve glasniji i glasniji, a negodovanje prisutnih sve jače i žustrije.

Žabice su počele zaostajati. Jedna veća grupa već je odustala.

Gledaoci su tada počeli vikati: „To je preteško! Nitko neće dospjeti tako visoko! Bolje da odmah svi odustanu, ionako je sve uzalud!”

I tako su jedna po jedna žabica odustajala i okretala se natrag.

Osim jedne. Ona se nije okretala, nije se obazirala na sva ta negodovanja, samo je gledala prema vrhu i lagano i ustrajno išla naprijed. Nije htjela odustati!

Na kraju su sve žabice odustale osim ove jedne male žabice koja je uspjela doći do kraja. Sretno je stajala na vrhu i mahnula svima.

Ostale žabice, kao i gledaoci bili su zaprepašteni da je žabica uspjela iako se činilo nemogućim. Odmah su svi htjeli doznati što se je to dogodilo da je baš ona uspjela doći do kraja dok su svi ostali odavno odustali. Svi su se pitali odakle joj toliko snage da dođe do vrha.

Jedan gledatelj je pristupio žabici kada se je vratila i zapitao je gdje je smogla toliko snage da izdrži do samoga vrha.

Tada se pokazalo, da je pobjednička žabica bila GLUHA!!!

Izgleda da je ponekad u životu dobro biti malo gluh jer nikada ne treba slušati negativne ljude pune pesimizma. Takvi ljudi poput lopova kradu energiju za  tvoje najveće snove koje nosiš u duši. A to nitko ne smije uzeti! Riječi imaju veliku snagu, puno veću nego što možete zamisliti. One nas mogu baciti na dno, a isto tako pomoći da poletimo.

Uvijek misli na snagu riječi jer sve što čuješ ili čitaš utjecat će na tvoja djela!

Dakle:

Budi UVIJEK optimist i što više budi GLUH kada ti netko kaže da ne možeš ostvariti svoje snove, samo pomisli: u svemu možeš uspjeti ako to stvarno želiš i dovoljno si ustrajan.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori