Šareno

Pas pretučen i ostavljen da umre

lifeX.hr

1pp

Neki dan sam u na  portalu Jutarnjeg pročitala tužnu priču o malom psu Duncanu koji je napušten i pretučen na ovoj zimi ostavljen da umire. A što je najgore, mještani su prolazili kraj njega, kao da prolaze kraj kamena. Možete li uopće zamisliti kako izgleda umirati u mukama, bolovima, napušten, gladan i u samoći. Iako je pas, to je isto živo biće koje osjeća bol, hladnoću, tugu….! Odakle pravo ljudima da se tako odnose prema životinjama i da imaju srca gledati ga kako umire. A pogledajte samo te oči. Strašno! Teško je zamisliti da ima takvih ljudi, ali kao što vidite ima.

A psi su  ljudima doista pravi božji dar koji nas bez obzira kakvi smo i što radimo vole neizrecivo i bezuvjetno. Toliko možemo učiti od njih i zaslužuju svu našu ljubav i pažnju. Zato čuvajte to pravo blago i nemojte dozvolite da ikada pate. Budite ambasadori dobrote i pomažite koliko možete da se svi oni napušteni, gladni i jadni psi udome i žive dostojan život. Oni ne mogu sami, oni trebaju nas!

A da oni mogu pričati, evo što bi rekli!

1. Moj život traje od deset do petnaest godina i svaki rastanak s tobom znači mi patnju. Sjeti se toga kad god me predugo ostaviš samoga.
2. Daj mi vremena da shvatim što ti od mene tražiš.
3. Imaj povjerenja u mene. Ja živim od toga.
4. Nemoj se nikada ljutiti na mene i nemoj me za kaznu zatvarati. Ti imaš svoj posao, svoju razonodu, svoje prijatelje…. Ja imam samo tebe.
5. Pričaj kadkad samnom. Iako tvoje riječi ne razumijem, ipak poznajem tvoj glas koji mi se obraća.
6. Znaj, bilo kako se samnom postupa – nikada to ne zaboravljam.
7. Razmisli prije nego me udariš da bi moje čeljusti s lakoćom mogle zgnječiti koščice tvoje ruke. Ali, ja to nikada ne činim.
8. Ako se kadkad odazovem nevoljko, lijeno ili tvrdoglavo razmisli muči li me loša hrana, sunce od kojeg me nisi zaštitio ili moje srce više nije kao nekada.
9. Molim te, brini se za mene i kad ostarim jer i ti ćeš jednog dana biti star.
10. Prođi svaki teški korak samnom. Nemoj nikad reći “Takvo što ja ne mogu gledati” ili “Neka se dogodi u mojoj odsutnosti”.  Jer, s tobom zajedno sve je lakše. I umrijeti….”

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori