Hoteli/restorani

Panic soba za bolje snove

lifeX.hr

Zamislite scenu kako ulazite u svoju hotelsku sobu i nailazite na OVO, sobu koja je podijeljena na pola. Jedna polovina je čisto bijela, a druga totalno u grafitima. Čak je i krevet podijeljen na pola. Vjerojatno baš i ne biste bili sigurni dali sanjate ili je ovo što vidite ipak istina.

Ova Panic soba kako je nazivaju,  nalazi se u hotelu Au Vieux Painer u Marseille.

Hotel ima 6 soba i svake godine se biraju 6 umjetnika koji u svakoj sobi kao na “trodimenzialnom platnu” stvaraju svoja umjetnička djela. Koncept se zove „6 soba za 6 umjetnika“. Ideja je da se gostima ponudi spavati u umjetničkom djelu, kako bi svaki gost doživio umjetnost na jedan drugačiji način. Zapravo svi gosti postanu dio umjetnosti u njihovim sobama.

Svake godine dolaze novih 6 umjetnika koji mijenjaju izgled hotela. Danas ove sobe već izgledaju drugačije, prošao je “rok trajanja”, možemo reći šteta, ovo je baš fora, ali takva je filozofija vlasnika.

Stvarno je odlična ideja kako privući goste i kako imati veliku konkurentsku prednost, možda se i kod nas pojavi neka slična ideja koja će slaveći umjetnost stvarati bogatiju turističku ponudu u lijepoj našoj.

Evo slika i ostalih sobau hotelu

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori