Slasno

Palačinke sa zobenim pahuljicama i jagodama

Ako volite palačinke, probajte ovaj recept vjerujemo da ćete se oduševiti, a možete ga i malo modificirati i potpuno izbaciti brašno.

što vam treba:

1 jaje
2 žlice šećera
1 vanilin šećer
naribana korica ½ limuna
125 g zobenih pahuljica
50 g kokosa
30 g glatkog brašna
250 ml vode
Preljev od jagoda

200 g svježih jagoda
5 žlica meda
2 žlice maslaca

Jaje izmutite sa šećerom, vanilin šećerom i limunovom koricom. Dodajte vodu brašno, kokos i zobene pahuljice. Ostavite smjesu 5 minuta da odstoji kako bi zobene pahuljice upile višak tekućine.

Na tavu za palačinke stavite malo ulja i dobro ju zagrijte. Stavite smjesu na tavu tako da napravite manji krug  debljine pola cm. Palačinke pecite na srednje jakoj vatri dok ne porumene sa svake strane, otprilike 1 minutu.

Jagode narežite na kockice pa zajedno s medom i maslacem stavite u lončić i kratko propirjajte, dok malo ne omekšaju i puste sok.

Tople palačinke prelijte vrućim umakom od jagoda maslaca i meda, a možete dodati i banane.

MALI SAVJET

Ukoliko volite banane ovaj recept možete modificirati tako što ćete uzeti 2 banane i napraviti pire. U njih dodajte dva jaja i zobene pahuljice, te sitno narezane jagode. Sve pomiješajte da dobijete gustu smjesu. U ove palačinke ne trebate dodati brašno. Možete po volji dodati čokolade. Ispecite ih i jedite s jagodama i sladoledom ako volite takvu kombinaciju.

Uživajte u svakom zalogaju.

Facebook komentari

Odgovori