Trend

Ovog nema ni u Alan Fordu

lifeX.hr

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 ivimo u čudnim vremenima. Ok, mi ovdje u Hrvatskoj čudna vremena imamo već dvadesetak i nešto godina pa izgleda da više i ne percipiramo to. Navikli smo se! Ušlo nam je u krv. Sasvim je normalno da smo našim političarima zadnja rupa na sviralu i da im samo služimo da nas dobro oporezuju, lažu i kradu.

Njihove predstave ustaša i partizana postale su tako već uobičajene, baš poput turskih serija. Više se nitko ne čudi što se već 20 godina vrtimo oko iste priče i ništa se ne pomiče osim što se siromaštvo pomiče, postaje sve veće i veće.

Zapravo, da li se u ovoj zemlji više itko čudi?

Izgleda da ne. Političari su prestali biti izvor čuđenja. Toliko su nas svih ovih godina ispreskakali, izgovorili i učinili toliko toga da se nitko više od nas ničem ne čudi. Što god napravili više nas ne mogu iznenaditi. Mi samo šutimo i trpimo. To je jedino što znamo.

Gledajući sve te likove u našem velebnom demokratskom domu zvanom SABOR često se pitam kako je moguće da neke od onih kreatura uopće sjede tamo. Pa imaju IQ paprati. Kojom su to magijom uspjeli doći do takve funkcije i kako je moguće da uopće netko glasa za njih?

Ali eto sve je moguće!

Eto sada je i Amerika dokaz da je sve moguće. I oni su odlučili imati političare iz domene “vjerovali ili ne”. Da vam je netko rekao prije godinu dana da će predsjednik Amerike, čovjek koji drži u rukama gotovo cijeli svijet biti netko sa sumnjivom dijagnozom, vjerojatno bi rekli da je to nemoguće.

A gle što se dogodilo?

Došao lik kojem psihijatri  pripisuju narcistički poremećaj ličnosti i mrtvo hladno vodi državu.

Danas kada se trebaš zaposliti u bilo kojoj kompaniji moraš proći mnoga ispitivanja, mjere ti IQ, određuju emocionalnu inteligenciju, ispituju te o iskustvu, gdje si bio, što si radio, što znaš a što ne znaš, jesi li empatičan ili problematičan…., satima ispunjavaš sve one testove i stjupidna pitanja jesi li kao klinac ikada uzeo nešto što nije tvoje ili da li bi rađe subotom navečer čitao knjigu ili išao van ili je li ti neugodno u nepoznatom društvu….zaviruju ti u krjanike, kopaju po duši, pokušavaju otkriti što se zbiva u podsvijesti, od prvog krika kada si došao na ovoj svijet do danas.

Čudno je to što za jedno najobičnije radno mjesto treba sve to, a ako vodite državu nitko vas niša ne pita, nema testova, nema ispitivanja svijesti i podsvijesti, nije bitno koliko ti je IQ i koliko si do sada krao i lagao, što nosiš u glavi, a što u srcu.

Ma koga briga!

Izgleda da u politici možeš sve. Tu nema pravila, nema testova, nema certifikata, nema diploma, nema ničega, možeš biti plagijator, kradljivac, muljator, glup, imati dijagnozu, biti ksenofob, nepoštivati druge ljude, neprihvaćati sve ono što je različito ili drugačije, nitko te ne pita za porijeklo imovine, za iskustvo, znanje, koje vještine imaš i jesi ili uopće normalan. JOK! To je igra u kojoj možeš što hoćeš, pa čak i kada ih uhvate s prstima u pekmezu, ima u sustavu netko bitan tko će reći da to nije tako i da nema relevantnih dokaza.

A zamislite samo sa sve te naše političare stavimo na jedno takvo testiranje i da su rezultatu javni. Kada bi svi mogli otkriti njihove profile ličnosti! Možete li zamisliti što bi svega bilu tu.

Neeeeeeeeeeeeee, bolje da ne znamo jer mislim da bi tada nastao stampedo, svi bi htjeli otići iz Hrvatske, glavom bez obzira!

A zamislite kada bi još svi oni i njihovu uhljebi morali dokazati porijeklo svoje imovine. Trebalo bi nam 10 Remetinaca da ih sve smjestimo!

Živimo u čudnim vremenima, tko preživi pričati će! Ali vjerujem u dobro, vjerujem da ljudi poput Justin Trudea ima još….i nekako vjerujem da dobro na kraju ipak pobjedi, ..Kako to lijepo Balašević kaže: “A vidiš, netko to od gore vidi sve, povlači te konce, igra se. Postavi na svoje mesto svako dobro a zlo još pre…!”

Možda i mi dočekamo da se sve postavi na svoje mjesto!

Danijela Gašparović

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori