Trend

Ovaj izum bi vas doista mogao oduševiti

lifeX.hr

PodRide

Mnogi ljubitelji bicikla preko zime odustaju od svog mezimca i ostavljaju ga negdje da odspava svoj zimski san. jedan takav zaljubljenik u svoj bicikli,  švedski projektant Mikael Kjellman je stvorio ovaj nevjerojatan izum, bicikl koji izgleda kao maleni automobil. Ima četiri kotača, prednja svjetla, volan, prtljažnik i brisač. No, to je bicikl.

PodRide kako mu je dao ime dolaze s malim unutarnjim motorom koji povećava sangu pedaliranja pa se mogu dosegnuti brzine od 25 km na sat. Dok je razmišljao o ideji, Mikael je htio stvoriti siguran i udoban način vožnje biciklom, čak i u izazovnim vremenskim uvjetima: “Dizajnirao sam  četiri kotača bicikla s tijelom od tkanine da vozaču bude suho i toplo u svim vremenima. Ja svoj PodRide vozim već godinu dana i nemam zamjerke, to je malo i praktično vozilo koje obožavam.”

Kada sjedite u PodRide,  biti ćete gotovo na istoj  razini očiju s drugim malim vozilima, no širina između guma je dovoljno mala da se uklapa u biciklističke staze.

Sada mu je cilj svoj originalni bicikli dati u masovnu proizvodnju, a pretpostvlja da bi mu cijena mogla biti 2.500 eura.

Nadamo se da će se  što prije ovaj ovaj genijalni izuma naći u trgovinama i razveseliti mnoge zaljubljenike u bicikliranje.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori