Trend

Otkriveno što se događa u ženskom mozgu za vrijeme seksa

lifeX.hr

aaa

To da smo mi žene sa Venere, a muškarci s Marsa, to nam je već poznato. Dva spola doista su jako drugačija čak i u seksu. Eto i znanstvenici imaju dokaze za to.

Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Rutgers u New Jerseyju, proučavali su mozgove žena tijekom orgazma i otkrili da se različiti dijelovi mozga aktiviraju ovisno o tome koji je dio tijela je seksualnog uzbuđenja. Naime, znanstvenici su identificirali trideset različite dijelove mozga koji su aktivirani tijekom seksa, uključujući centre odgovorne za emocije, dodir, radost, zadovoljstvo i pamćenje.

“Znajući slijed događaja od stimulacije do orgazma omogućuje nam vidjeti koji se dijelovi mozga aktiviraju  i kojim slijedom.  Ako to usporedimo s moždanom aktivnošću žena koje ne mogu doživjeti  orgazam, možemo vidjeti na kojem mjestu dolazi do blokade i otkriti da li je moguće odblokirati taj dio“-rekao je  Barry Komisaruk sa Sveučilišta Rutgers.

Dvije minute prije orgazma aktiviraju se moždani centri povezani s nagradom (oni se također aktiviraju kad jedemo i pjemo). Neposredno prije orgazma aktivira se druga regija mozga koja prima osjetilne poruke sa cijelog tijela. Posljednje područje mozga koje se aktivira je hipotallamus kontrolni centar koji regulira temperaturu, glad, žeđ i umor. Istraživači su također otkrili da seksualno uzbuđenje djeluje na ženski živčani sustav te blokira osjećaj boli, a ostaje samo osjećaj užitka.

Istraživački tim sa Sveučilišta Rutgers sada će pokušati mapirati muški mozak u trenutku orgazma. Osim toga, ranija istraživanja su već identificirali kemijsku razliku između muškaraca i žena, što uzrokuje razlike u stavu prema seksu. Istraživači iz bolnice Spire Liverpool  su utvrdili da tijekom seksa žene proizvode više oksitocina, hormona koji nas emocionalno veže za našeg partnera. Važno je napomenuti da se taj hormon proizvodi u istim količinama, bilo da se radi o muškarcu s kojim su emocionalno vezani ili vezi za jednu noć.

 Kod muškaraca, umjesto toga, orgazam stimulira živčani sustav za proizvodnju dopamina, hormona ugode, o kojem čak mogu i posti ovisni. To je razlog zašto žene imaju veću vjerojatnost da će se zaljubiti u muškarca nakon seksa s njim, dok je za muškarce seks tek samo trenutak užitaka i ništa više.

Eto kao što vidite oni su stvarno s Marsa!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori