Zdravlje

Oprez s lijekovima

lifeX.hr

 

Pijete li lijekove? Većina od vas pije, naravno. Visoki tlak, kolesterol, razni bolovi, reuma, prehlada, problemi s želucem, nesanica, depresija i milijun drugih razlog postoje zašto se piju lijekovi. Mnogi, kada odlaze od liječnika, ako sa sobom ne ponesu hrpe recepata čak misle kako liječnik nije bio dobar jer nije ništa prepisao. U svakoj kući nalazi se mini apoteka raznih šarenih pilula.

Tablete i ne izgledaju tako opasno, one su male i šarene, i baš zgodne za rješavanje svih naših zdravstvenih problema. No, možda je vrijeme da malo razmislite o svemu.

Lijekovi su genijalna stvar i hvala bogu što postoji moćna farmaceutska industrija koja milijarde eura ulaže u istraživanje i razvoj novih inovativnih molekula koje će se sutra naći u našem domu. Da nema lijekova mnoge bolesti bi i danas bile smrtonosne i sve je to točno, no u svemu tome postoje granice koje smo mi odavno već prešli, a da nismo ni svjesni toga. Hajmo pogledati istini u oči!

Svi znamo da svaka bolest ima svoj uzrok. Kada govorimo o uzroku, znanost sve više ima dokaza kako je gotovo svaka bolest psihosomatska. Što to znači? To znači da naše zdravlje ovisi o cjelokupnom načinu našeg života počevši od onoga što mislimo, kako se odnosimo prema životu, našem tijelu, kako se nosimo s problemima, brigama, strsom, pa do onoga što jedemo, kako spavamo, gibamo se ……..,  sve je to okidač što će jednoga dana ako nismo u skladu sa samim sobom donijeti bolesti. Slomiti ćemo se tamo gdje smo najslabiji.

Kada se pojavi bolest odlazimo kod liječnika i dobijemo lijekove. I sada moramo biti svjesni jedne velike stvari, lijekovi ne liječi uzrok bolesti već samo saniraju posljedicu. Dakle, ako imate visoki tlak s lijekovima vi samo umjetno spustite tlak na normalu, ali ništa ne radite da uklonite uzrok vašem visokom tlaku. Tako su neki od vas primorani piti lijekove gotovo cijelog života, jer uzrok vašem visokom tlaku i dalje postoji, a vi ništa ne radite po tom pitanju.  Vi tu stvar uzimate zdravo za gotovo i osjećate se mirno jer eto, pijete lijekove i tlak vam je sada super.

A znate li samo koliko svaki lijek ima nuspojava?? Pogledajte samo upute o lijeku, sve su deblje i deblje, a nuspojava ima sve više i više. Svaki lijek, na jednu stranu, umjetno vrati tijelo u balans, ali s druge strane uništi toliko toga. Ne postoji lijek bez nuspojava. Dobro proučite sve nuspojave  i ne uzimajte lijekove olako, iako sliče na bombone nisu bombini!

Pokušajte samo malo promijeniti način na koji gledate na bolesti. Probajte razmisliti o bolesti kao o poruci Života da niste na pravom putu, da nešto treba te nijenjate u svom životu. Toliko je već studija i istraživanja koja su dokazala da, recimo,  većina žena koje imaju rak dojke imaju problema s izražavanje svoje ženstvenosti  (najčešće loši brakovi u kojima žene nisu ispunjene kao žene). Upala sinusa i astma se javlja u onih ljudi koji imaju duboko osjećaj da su iz nekih razloga sputani i ne dišu „punim plućima“!  Danas već postoji toliko priručnika koji će vam pomoći da otkrijete pravi uzrok vaše bolesti i da zaronite u srž stvari. Lijekovi će vam pomoći, a neka ne budu jedino i konačno rješenje. 

Zato oprezno s njima, ne gutajte ih čim vas malo zaboli glava. Bilo bi puno efikasnije da se u tom slučaju odete prošetati  i shvatiti da sve počinje i završava u vama, tu su svi odgovori, uzroci i posljedice. A lijekovi, neka budu pomoć ali nemojte tu stati, tražite dalje, mijenjajte sebe i način života, prehranu….sve što treba kako bi tijelom opet zavlado balans!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori