Trend

Omaž kosi

lifeX.hr

Da li ste ikada razmišljali kako je kosa vrlo inspirativan „mediji“. Vjerojatno baš i ne razmišljate o kosi kao o nekom umjetničkoj formi od koje možete stvarati. Ma, u svakodnevnom životu i nemamo vremena za to. Muška populacija najčešće voli kada nema nikakve brige oko vlastite kose, što kraće i jednostavnije to bolje. Čak samo tuš, ručnik i ako može i bez fena. Žene su ipak malo drugačije, mi se ipak malo igramo, šišanje, pramenovi, boje, duga, malo kraća frizurica, ovakva ili onakva.

Svjesni smo da nas kosa može jako uljepšati, da nas kriva frizura može jednako tako jako poružniti, ali većina i ne eksperimentira s kosom previše.

No. kasa je puno više od onoga što mislimo. Inspiracija je mnogim umjetnicima, pjesnicima, slikarima, modnim kreatorima i dizajnerima. Duga ženska kosa je simbol ženstvenosti, ljepote i muške požude. Dotaći nečiju sjajnu, dugu, nježnu kosu može biti izraz najveće nježnosti i izvor velikog zadovoljstva.

Kosa ima i mnoge moći, sjećate se priče iz Biblije o Samsonu i Dalili?? Zaljubljeni Samson i izdajnica Dalila koja ga je ošišala. Po nekim duhovnim naucima kosa zaista posjeduje određenu moć,  znamo da i u mnogim religijama žene skrivaju svoju kosu od pogleda drugih. Kosa je poput antena privlači energiju, a svaka energija ima moć.

Postoje i priče o tome kako se kosa koristi u raznim vračanjima i magijama. Ako je žena htjela osvojiti muškarca trebala je samo staviti malo svoje kose u njegovu hranu i on bi bio lud za njom.

Bilo kakao bilo, vidimo da je kosa puno više od frizure, pa smo joj mi odlučili napraviti svojevrsni omaž. Pogledajte ove sličice i uživajte u svim tim „kosatim“ idejama!

via:theberry.com

Pogledajte:Vjenčanica od kose

 

v

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori