Šareno

Odlična ideja kako oguliti jaja

jaje

Volite li kuhana jaja?

Jaje sadrži oko 6 grama visoko kvalitetnog proteina; toliko kvalitetnog da se upotrebljava kao standard prema kojem se uspoređuje ostala hrana. Jaja su također bogat izvor vitamina, uključujući A, E i K vitamine, ali i vitamine B skupine poput B12 (energija), riboflavina i folne kiseline. Isto tako sadrže svih osam esencijalnih aminokiselina potrebnih za optimalan mišićni oporavak i vrijedne minerale kao kalcij, cink i željezo.

Zato su jaja vrlo poželjna za doručak. No, mnogi ih ne vole guliti. Eto za to ima rješenja. Jedno ili više jaja možete vrlo lako oguliti ako ih stavite u posudu i dodate vodu. Zatim zatvorite posudu i dobro potresete.

Kada ponovno otvorite posudu kora od jaja će jednostavno  skliznuti s jaja čim je povučete.

Kako t izgleda pogledajte na videu!

Dobar tek!

Facebook komentari

Odgovori