Arhitektura

Novo čudo arhiktekture krasi Dubai

lifeX.hr

dubai naslov

Već smo navikli da je Dubai “planet čuda” koji kao da živi u nekom drugom sazviježđu svojim raskošnim i magičnim svijetom ne obazirući se na ono što se događa na ostatku zemljine kugle. Dok se kod nas ljudi bore s blokadama, mladi odlaze trbuhom za kruhom, umirovljenici kopaju po kontejnerima, a političari beskrupulozno lažu i još bezkrupuloznije kradu. Kao što vidite u Dubaiju vrijede neka druga pravila, oni stvaraju čuda iako se nalaze usred pustinje.

Najnovija priča tiče se  njihove operee. Novo arhitektonsko i tehnološko čudo ima 2.000 sjedećih mjesta a u tom velebnom prostoru održavati će se koncerti, opere, predstave,izložbe, sportska događanja a kažu da će biti i mjesto za raskošna vjenčanja.

Na otvorenju gostuje Domingo i već su sve karte rasprodane. Ljubitelje opere će vjerojatno oduševiti i  Jose Carreras koji na svojoj Final World Tour u Dubai dolazi 4. listopada i 8. listopada.

Kad pomislimo koje sve resurse ima naša mala i predivna domovina zamislite  što bi se sve od nje moglo napraviti da smo imali pametne, maštovite i nadasve poštene političare koji umjesto što su pokrali sve što se dalo pokrasti  da su za cilj imali dobrobit države. To bi se onda zvalo domoljublje, ovako teško da se itko od njih može nazvati domoljubom, mogu se samo zvati sebeljubi ili ti džepoljubi.

Uživajte u ovim ljepotama i što nam preostaje drugo nego da živimo u nadi kako će i nama jednog dana biti barem malo bolje.

 

dubai sl

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori