Trend

Njega kože preko ljeta

lifeX.hr

 

Kao što je ljeti i naše tijelo željno vode, isto je i s našom kožom. Visoke temperature, sunce, more isušuju našu kožu i ona postaje jako suha i osjetljiva. Zato nam je potrebno nešto što će „napiti“ našu kožu dovoljnom količinom vode.

Na tržištu  novitet za ovaj problem je Hydraphase Intense Serum (La Roche-Posay). Ovaj serum sadrži formulu s koncentriranim sastojcima hijaluronske kiseline, arganinom i serinom. Sastojci su ugrađeni u mikrokapljice koje prodiru u kožu. Tekstura seruma dopušta visoki udio aktivnih sastojaka za trenutnu učinkovitost.

Intenzivna, dugotrajna, 24-satna hidratacija: smanjenje osjećaja zatezanja i zaglađivanje dehidriranih linija za 81% unutar 1 mjeseca.

Fragment hijaluronske kiseline omogućava trenutnu i dugotrajnu hidrataciju, te umirujući učinak bez rizika od iritacije. Arganinom i serinom, aminokiseline prirodno prisutne u koži, zadržavaju i fiksiraju vodu u koži. Ovaj serum je proizvod s najvećim udjelom antioksidativne termalne vode  koja hidratizira i umiruje osjetljivu i krhku kožu. Lipidna je faza razrijeđena kako bi bila nemasna i nelijepljiva. Trostruka polimerirana kemijska struktura daje želiranu formulu, izrazito rijetku i tekuću. U kombinaciji s vodom, ti polimeri nabubre što jamči savršeno raspršivanje masnih sastojaka.

Nanosi se svaki dan prije bilo koje druge njege kože.

Problem ljetnih mjeseci  uz nedostatak vlažnosti kože je i masna koža. Na visokim temperaturama pore su još više proširena, a koža masna i sjajna, što vizualno baš i ne izgleda lijepo.

Se bum, osnovna komponenta hidrolipidnog filma, predstavlja masnu tekućinu koja podmazuje kosu na glavi i dlake na tijelu. No, proizvodnja sebuma doprinosi i podatnosti i zaštiti kože. Može se razlikovati ovisno o hormonskoj aktivnosti (tijekom puberteta, primjerice) te nepovoljnim vanjskim čimbenicima (vjetar, hladnoća, zagađenje itd.). Sebum proizvode lojne žlijezde koje se nalaze u korijenu kose i dlaka.

Laboratorij La Roch-Posay na naše tržište je lansirala je  Effaclar Mat novu generaciju njege u regulaciji sebuma za dvostruki učinak: protiv masnog sjaja i protiv proširenih bora, a to je  upravo ono što nas najviše mući ljeti. Djeluje na izvor stvaranja sebuma, zahvaljujući aktivnom sastojku Sebulyseu koji je u regulaciji sebuma učinkovitiji od cinka.  Obogaćen je perlitom koji ima moć upijanja i odgovoran je za matirajući i baršunast učinak.  Tekstura je nemasna, hidratizirajuća, bez paraben i hipoalergena. Učinkovitost i tolerancija provjerena je na uzorku od više od 800 žena.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori