Priče života

Ništa nije nemoguće

lifeX.hr

92_year_old_woman

Obožavamo kada pronađemo priči u kojoj nam njeni protagonisti dokazuju kako zapravo u životu ništa nije nemoguće. Pogleajte samo sliku! Na njoj je Tao Porchon-Lynch. Iako se žene ne pita za godine, moramo otkriti da Tao ima 95 godina i poznata je učiteljica joge.

A evo još jednog zanimljivog podatka, ona se je u 70-oj godini odlučila  pokrenula business s jogom. Njezin stav da ništa nije nemoguće zapravo zapanjuje. Uz jogu obožava plesanje i čak se i natječe.

Svoju karijeru je započela kao glumica u Francuskoj, Engleskoj i Americi. Danas živi u New Yorku i putuje po svijetu učeći studente što je istinski duh joge.

Koja su njena 4 principa uspješnom životu i poslu:

Stalno budite aktivni

Tao kaže da nikada ne smijemo stati. Moramo biti aktivni, i to ne samo fizički već i psihički. Kada jednom stanemo i kažemo kako više ne možemo gotovo je. Što više obaveza imamo imamo više vremena, to je paradoks koji funkcionira u životu. Bavite se sportom, održavajte kontakte s ljudima, stalno učite nešto novo, igranju nema granica. Budite voda, a voda stalno teče! Nikada nije kasno probati nešto novo, mijenjati se, učiti i čitati. Život je avantura koja traži aktivnost. Statičnost nam ne donosi mir već zaustavlja protok energije.

Pazite što jedete

Tao je vegetarijanka i omiljena hrana joj je tofu. Ona kaže:” Ja se liječim kroz jogu. Ne uzimam nikakve dodatke prehrani, vitamine, čak niti kalcij. Ne uzimam lijekove, rijetko kada uzmeme i aspirin. Ne znam kada sam bila bolesna ili umorna zadnji puta.

Znate i samo o sprezi hrana-tijelo-um. Ne kaže se uzalud reci mi što jedeš da ti kažem tko si. Hrana je veliki blagoslov i lijek našem tijelu i treba joj pristupati potpuno drugačije od uvriježenog stava koji vlada u ovom konzumerizmu 21. stoljeća. Hrana je energetsko gorivo našem tijelu i nikada se ne smijemo prežderavati i koristiti hranu kao bijeg od nezadovoljstva.

Radite ono što vas veseli

Do sada smo to čuli milijun puta. No i dalje smo zarobljeni u tvrtkama u kojima se gušimo pod nemilim smo stresom, a to vodi ka ozbiljnijim bolestima koje nas mogu dovesti i do one najgore varijante. Okrenite se oko sebe, pogledajte samo kako mladi ljudi umiru, pogotovo muškarci. Samo nestanu, preko noći. Da li je to doista nužno? Bez obzira u kakvoj smo krizi ili recesiji. Život nije za bacanje.

Pronađite sebe, svoje potencijale i to radite, tu ćete biti najbolji, najviše dati ljudima i svijetu oko sebe. Ja ću podučavati jogu dok budem disala.

Osjećate li vi tako nešto slično o svom poslu?

Nemojte odustati

Što god vam rekli, nikada nemojte odustati od svog sna. Neće biti lako i imati ćete prepreka, ali nemojte odustati. I ja sam sa 80 godina morala operirati kuk i rekli su mi da ću biti sretna ako budem mogla dobro hodati. A ja 15 godina kasnije još uvijek podučavam jogu. Nije bilo lako, ali ja se nisam predala. Zagrlila sam svoju bol i samo mjesec dana nakon operacije opet sam bila IN.

U životu ništa nije lako, ako želite napredovati nemojte odustati kada padnete. Da dijete koje prvi puta padne kada se osloni na svoje noge odustane od toga, nikada ne bi naučilo hodati. Pogledajte samo djecu s kojem se lakočom ustaju nakon pada i nastavljaju dalje. Ostanimo takvi i kada odrastemo. Nikada nemojte izgubiti taj dašak djeteta u sebi i tako gledajte na život!

Eto, vrlo jednostavno i vrlo moćno! Znanja o svemu imamo na nama je samo hoćemo li živjeti u skladu s tim znanjem ili ćemo samo odmahnuti rukom i nastaviti po starom! Naša odluka!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori