Arhitektura

Nestvarna kuća od stakla

lifeX.hr

Jeste li ponekada razmišljali kako bi izgledala kuća od stakla?

Sada više ne morate maštati, dizajneri iz milanske dizajnerske tvrtke Santambrogio su osmislili upravo to, kuću od stakla. Izgleda zaista nestvarno i bajkovito.  Talijanski dvojac je stvorio dvije kuće koje je stavio u drugačiji okoliš, jednu iznad vode, a drugu u prirodu okruženu snijegom. Kuće su u potpunosti napravljene plavog stakla i u njoj je  gotovo sve od stakla, čak i okvir kreveta.

Bez imalo privatnosti, otvorenog pogleda na sve, ove kuće predstavljaju pravu revoluciju vizualne fantazije. Teško je ne ostati zadivljen ovim prizorom.

I sve je čarobno dok ne pokrenemo priču o funkcionalnosti. E, tu nemamo što dodati u obranu ovih staklastih stambenih prostora. Zamislite samo što bi se dogodilo kada bi neki razigrani klinac bacio poveći kamen ravno na kuću? Pa, slomio bi cijelu konstrukciju, bar nam se tako čini. A zamislite tek koliko ovakva kuća troši sredstva za čišćenje stakla? Vjerojatno hektolitre!!!!  A tek život u strahu da će se nešto slomiti i da ćete svaki čas propasti na kat niže??????

S ove strane poimanja stvari stanovati ovdje baš i ne izgleda bajno, ali tko zna što bi bilo kada bi bilo! Poznavajući naš znatiželjni puk, možda bi netko umjesto dnevnih sapunica  uživao promatrati susjede, a možda bi i natalitet porastao! A to zaista ne bi bilo loše, zar ne?

via: santambrogiomilano.it

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori